Влак дерайлира заради поставена гума на релсите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:32 / 10.09.2005
1491
Днес, около 12:15 ч. дерайлира осмият вагон от товарна композиция в междугарието Биримирци – Подуене Разпределителна в София поради поставена гума на железния път (от тежкотоварен автомобил). Композицията е била съставена от 38 вагона, 15 от които са били пълни с товар. Създадена е незабавна организация за вдигане на вагона и в 14:10 ч. товарният влак е придвижен към крайната му гара.
Това е вторият инцидент с поставени препятствия на релсите в междугарието за днес. Около 11:15 ч., товарен влак се удря в поставени препятствия, без да доведе до дерайлиране на вагони.
Тревожен е факта, че през последните 3 дни ( 7, 8, 9 септември 2005 г.) са регистрирани още 3 случая на поставени препятствия на железния път в същото междугарие. Те не са причинили дерайлиране на товарни вагони.
В междугарието Искър – Подуяне разпределителна също има 3 подобни инцидента ( 1, 5, 7 септември), които не са довели до дерайлиране на товарни вагони.
Припомняме ви, че проблемните междугария са в непосредствена близост до ромски квартали и подобни инциденти са честа практика в ежедневната работа на служителите на БДЖ ЕАД.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Кристалина Георгиева: България има шанс да влезе в еврозоната дог...
Вицепрезидент на банка: На едни 1000 лв. при превалутиране хората...
Експерт: Нивото на лихвите в България е историческо
Много панелни сгради в големите градове са достигнали своя предел...
Втори самолет с евакуирани българи от Ливан кацна у нас
Известен българин: Изнемогваме! Много скоро ето това ни чака


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).