ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Внук на загинал с Паша Христова буквално разфасова приятел заради подигравки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:49 / 27.12.2023Коментари (1)6860
©
Внук на именит пианист, загинал в самолетната катастрофа с Паша Христова, разфасова приятел! Николай Арабаджиев, който е кръстен на дядо си Фучо, жестоко убива и нарязва на парчета съученика си от 119-о училище Атанас Атанасов. Трагедията се разиграва в средата на 2008 година в София.

За разлика от повечето килъри Николай се ражда в уважавано семейство. Справя се отлично в училище. Като малък си мечтае да стане лекар. Интересът му към медицината се изявява все повече и той започва да се снабдява с най-различни хирургически инструменти. Набавя си и специализирани книги за аутопсии. Чете в интернет и теоретично е доста добре подготвен.

Николай е приеман сред съучениците си като странен тип и не всички го разбират. Затова има само няколко по-близки приятели, като един от тях е Атанас Атанасов. Той често си прави лоши шеги с Николай, което дразни странния тийнейджър. Другите момчета от компанията им намират майтапите за смешни и невинни, но Николай ги приема като тормоз.

На 19 май на Николай му писва от подигравките. "Ела в дома на баба ми, уредил съм ти работа", моли обиденият своя авер, за да го примами. Момчето тръгва по най-бързия начин. При пристигането не го очаква предложение за работа, а жесток скандал. "Аз побеснях и започнах да го удрям по главата с първото нещо, което ми попадна", разказва Николай Арабаджиев при един от разпитите.

Атанас губи съзнание от бруталните удари. Николай взема нож от кухнята и го намушква 14 пъти. Облепя и застила апартамента на баба си в найлон. Взима скалпел и хирургически трион. Поставя трупа на кухненската маса. Прави разрез през гърдите и корема. Внимателно изважда коремните органи, белия и черния дроб. За последно оставя сърцето. Прецизно разфасова тялото в продължение на пет часа. Натиква частите на трупа в черни найлонови чували и ги прибира в хладилника. Изморен се мята на леглото и заспива.

На следващия ден, отпочинал, хваща трамвай номер 5 и се запътва към Княжево. В раницата си мъкне главата и ръцете на Атанас, отправя се нагоре към Витоша. Спира на закътано място след ресторант "Бор" и изкопава две дупки, където заравя останките. След това се прибира и взима другите чували, в които са краката, торсът и вътрешните органи на жертвата. Мята ги в най-близката кофа за боклук до местопрестъплението в столичния квартал "Западен парк". 

По-късно през деня клошарка намира черни чували в кофа за боклук. Отваря ги и вижда някакво раздърпано месо. Когато се заглежда, забелязва човешки крак. Жената сигнализира за зловещата находка в полицията. След претърсване на района те откриват окървавени дрехи. По намерените улики установяват самоличността на жертвата - Атанас Атанасов.

Разследващите привикват Николай на разпит. Казват му, че са открили негов отпечатък на единия от чувалите, в които са намерени крайниците на Атанас. Николай се пречупва и признава пред ченгетата, че е убил Атанас и е разфасовал трупа му. Твърди, че е сексуално насилван от жертвата и се е защитавал.

Доказателствата срещу него са достатъчни и отива на съд. Дори адвокатът му - известният Марин Марковски, не успява да го отърве. На 2 декември 2009 година състав на Софийския градски съд го признава за виновен за предумишлено убийство по особено жесток начин.  

Магистратите му дават най-тежкото наказание - доживотен затвор. Марковски казва, че ще обжалва заради нарушеното право на клиента му на дело по съкратена процедура. Година по-късно, на 3 юни 2010 г., Софийският апелативен съд смекчава присъдата на касапина на 20 години. Кръвнината, която трябва да изплати на близките, е намалена от 1 млн. лева на 200 хил. лв. 

Вглъбява се преди кръвопролитието 

Шест месеца преди жестокото убийство Николай се затваря в себе си. Не иска да споделя с родителите си какво го тормози. Започва да отказва да се вижда с приятели. Твърди, че няма време, защото има много да учи. През повечето време си седи в стаята и се занимава с озвучаване и музика. Отдръпва се и от родителите си. Често ходи да спи в апартамента на баба си, която по това време се намира в Израел, припомня "България Днес".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
До кога Тиквеницзи ще управляват България?
на 27.12.2023 г.
0
 
 
След като няма правосъдие... Няма и Държава!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: