Военно-апелативният съд потвърди наказанията на полицаите, които простреляха човек по невнимание

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
17:57 / 30.01.2007
2037
Военно-апелативният съд се произнесе по жалбите на бившите полицаи Стоян Пачалов и Росен Овчаров против административните наказания-глоби, наложените им от Пловдивския военен съд за престъпление по непредпазливост, и потвърди окончателно решението на първоинстанционния съд, съобщиха от съда.

На 31.07. 2006 година Пачалов и Овчаров са се упражнявали със служебните си оръжия по стоманобетоново блокче край село Дорково, Велинград. В последствие Пачалов прострелва минаващ наблизо човек. По-късно пострадалия е починал от тежка черепно-мозъчна травма.
В жалбата на Пачалов се изтъква, че е налице случайно деяние и че местността е била огледана в радиус от 70-80 метра. Според Пачалов резултатът е нямало как да бъде предвиден.

Според Военно-апелативният съд доводът, че Пачалов не е могъл да предвиди обществено опасните последици е неоснователен и смъртта на простреляния мъж не е случайна, защото е причинена при небрежна стрелба с огнестрелно оръжие. Съдът намира за справедливи наложените на обвиняемите административни глоби-на Пачалов 850 лв. и на Овчаров-600 лв. Информацията е на Агенция "Фокус".

Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Почина голям преводач, редактор и полиглот
Ето какви са средните заплати в "Български пощи"
Започва предизборната кампания
Последният петък от септември - като първия от август
Лена Бориславова: Това не е нормално!
Цирк в парламента: Депутатите останаха на тъмно и запяха национал...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).