Вписват "Ел Би Булгарикум" в регистъра на производителите на ЗНП "Българско кисело мляко"

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (0)
12:03
671
Държавната компания "Ел Би Булгарикум“ беше вписана в регистъра на производителите на Защитено наименование за произход "Българско кисело мляко“.

Защитеното наименование за произход (ЗНП) "Българско кисело мляко“ е регистрирано с европейски регламент, който пази българското мляко и технологията, по която се произвежда. Според изискването киселото мляко по ЗНП трябва да е произведено от 100 процента сурово мляко  от животни, които се изхранват на територията на България или с не по-малко от 80%  от дажбата им български фуражи.

Киселото мляко на "Ел Би Булгарикум“ и в момента гарантирано се произвежда от 100 процента висококачествено сурово българско мляко, а млекопроизводителите трябва да отговарят на множество критерии, за да станат доставчици на държавната компания.

"В последните месеци екипът на "Ел Би Булгарикум“, съвместно с Министерството на земеделието и храните и активното съдействие на Сдружението на българските традиционни млечни продукти, положи много усилия, за да навакса забавянето и да влезе в кратки срокове в семейството на защитеното българско кисело мляко“, коментираха експерти от компанията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
"Галъп": Девет политически формации имат шанс да влязат в следващ...
Цялата страна е предупредена за 17 октомври
15-годишна бременна загуби бебето си след среднощно меле
Най-после казват какво точно е станало в Граф Игнатиево
Изуменият Слави Трифонов: Това е най-бързата кола в света и се пр...
Един от най-големите ни оператори финaлизиpa мaщaбeн проект за на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).