Всички министри ще посетят засегнатите от наводненията райони в страната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:37 / 20.08.2005
1310
През следващите дни всички министри ще посетят засегнатите от наводненията райони в страната. Целта е да се мобилизират усилията на всички нива и ресурсите на държавната и местната власт за по-бързо преодоляване на щетите от природните бедствия.
Министрите на транспорта и съобщенията Петър Мутафчиев, на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и на отбраната Веселин Близнаков ще се срещнат с жителите на най-засегнатите общини в Софийска област. Министър Овчаров ще провери как се преодоляват последствията от наводненията в общините Нови Искър, Кремиковци и Връбница. Военният министър ще бъде в Горна Малина, а министърът на транспорта и съобщенията ще се запознае на място със състоянието на железопътната линия Ихтиман-Момин проход-Костенец-Белово. Утре министър Мутафчиев ще инспектира ж.п. линиите Велико Търново-Дебелец и Велико Търново-Кесарево.
Министърът на вътрешните работи Румен Петков ще бъде днес в Ловеч и Плевен, а министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще посети областите Пазарджик и Смолян. Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров ще огледа последствията от проливните дъждове в района на Велинград, Стамболийски и село Три водици, Пловдивска област. Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще се срещне с пострадалите от наводненията жители на областите Враца и Монтана.
В събота и неделя министърът на земеделието и горите Нихат Кабил ще провери състоянието на бент “Лесичево” на р. Тополница, дигите по реката в селата Юнаците, Драгор, гр. Пазарджик, дигите на р. Макоцевска в общините Елин Пелин и Горна Малина. Министърът на земеделието и горите ще инспектира и корекциите на коритото, които се предприемат по течението на р. Лесновска при с. Долни Богров и на р. Искър при с. Кубратово.
На 19, 20 и 21 август министърът на културата Стефан Данаилов ще бъде в Пловдив и Кърджали. На 26 август той ще провери състоянието на културните забележителности във Велико Търново и Мадарския конник край Шумен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кристалина Георгиева: България има шанс да влезе в еврозоната дог...
Вицепрезидент на банка: На едни 1000 лв. при превалутиране хората...
Експерт: Нивото на лихвите в България е историческо
Много панелни сгради в големите градове са достигнали своя предел...
Втори самолет с евакуирани българи от Ливан кацна у нас
Известен българин: Изнемогваме! Много скоро ето това ни чака


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).