Всички правим тази грешка със замразеното месо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:27 / 14.06.2023
3616
Един от най-лесните и практикувани варианти за съхранение на месото е замразяването му. Така може да остане във фризера за по-дълъг период от време, а може да замразите и по-голямо количество.

Какво обаче се случва, когато въпросното месо ни потрябва? Повечето хора просто го изваждат от фризера и го слагат на кухненския плот. Така го оставят да се размрази, без да се замислят дали това е най-доброто решение.

Според Cleaneatingmag месото не трябва да се оставя на стайна температура повече от два до три часа. Например, когато месото е оставено за един ден на кухненската повърхност, то може да достигне температура над четири градуса, което предизвиква огромен растеж на бактерии.

Освен това опцията за размразяване с гореща вода също не е добра. Повърхностният слой на месото се размразява по-бързо и влиза в процеса на готвене под струя гореща вода. Ето защо студената вода е по-добър начин за размразяване.

Още по-добър начин е да оставите месото в хладилника да се размрази, ако не бързате. Трябва да престои около 24 часа в хладилник, след което е готово за приготвяне, пише Zdrave.to.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кметицата на най-бързо развиващото се и богато село в България по...
Слави Трифонов: Бойко, като не желаеш да се занимаваш с тази "раз...
Решават организацията на границите за Шенген
КС: Гласовете в 1777 секции да се преброят отново
ВАС взе ключово решение за размера на минималната работна заплата...
Оставиха в ареста тримата младежи, нападнали служител на столичен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).