Въвеждат задължителни стандарти за сигурност на туристическите обекти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:40 / 12.09.2012
1878
Работна група от представители на МИЕТ, МВР и туристическия бранш ще разработи задължителни стандарти за сигурност, на които ще трябва да отговарят заведенията за хранене и развлечения, средствата за подслон и местата за настаняване на туристи. За това се договориха участниците във втората координационна среща, която разгледа препоръки към хотелиерите и туроператорите за повишаване сигурността на туристите през летния и зимния сезон. Срещата се проведе под ръководството на заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. Участваха представители на МИЕТ, МВР, туристическия бранш и НСОРБ. Предвижда се до седмица да бъде определен съставът на работната група, която ще изработи стандартите. След като бъде готов, документът ще бъде представен за обществено обсъждане.

Стандартите ще определят минималните задължителни изисквания за гарантиране сигурността на туристите, каза по време на срещата Иво Маринов. По неговите думи ще бъдат търсени предимно варианти, които няма да доведат до повишаване на разходите за бизнеса. Очаква се сред мерките да бъдат включени видео наблюдение, инструктаж на служителите преди началото на активния туристически сезон и по време на сезона, план за взаимодействие с полицията, как да се реагира при извънредна ситуация и др.
Участниците във втората координационна среща по проблемите на сигурността на туристите се договориха съвещанията с представители на МВР, МИЕТ, общините и туристическия бранш да продължат да се провеждат регулярно.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Утре сутринта - студ, после - плаж
Пенсионираме се по-късно, но стажът намалява
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Есен ли? Нищо подобно не се задава на хоризонта!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).