Възможност за български граждани за работа в европейски институции

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:48 / 25.02.2005
1453
Европейската служба за селекция на кадри започва създаването на база данни с имената на служители от България и Румъния, които владеят перфектно български или румънски и ползват добре английски, френски или немски език.
Когато има свободни работни места, европейските институции ще използват базата данни при избор на служители. Служителите ще бъдат назначавани на краткосрочен трудов договор и ще работят по въпроси на разширяването на Европейския съюз.
Поканата за участие в базата данни е обявена от Европейската служба за селекция на кадри днес и е публикувана на електронната страница на службата - www.europa.eu.int/epso, съобщиха от Делегацията на Европейската комисия в София.
В базата данни могат да се включат български или румънски граждани, или граждани на една от държавите-членки на ЕС. Условието е да притежават нужните езикови умения, съответното образование и професионален опит.
Служителите, които ще бъдат наети, са нова кадрова категория, която беше въведена в резултат на последната реформа на Регламента за личния състав, се припомня в съобщението. Поканите за участие са за постове на ниво "администратор" и "сътрудник".
Може да се кандидатства само за един пост, като молбите се попълват в електронната страница на Европейската служба за селекция на кадри. Крайната дата за участие е 24 март.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кола застина перпендикулярно на пътното платно
Христо Мутафчиев скочи на Левон Манукян!
Илков: Към момента не сме застрашени от терористична атака, взели...
Голям арендатор, обработващ над 12 000 декара земя: Преустановява...
Главчев: Няма да се въвеждат винетки за Околовръстното на София
Атлантици: "3-та авиационна база" край Граф Игнатиево трябва да н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).