"Възраждане" искат оставката на проф. Сербезова заради починалата жена във Враца

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:50 / 02.02.2022
2352
Оставката на здравния министър Асена Сербезова поискаха в декларация от парламентарната трибуна ПГ на "Възраждане". Причината е трагичния случай в Спешното отделение във Враца. Жена почина пред рецепцията на болницата в града, пред очите на детето и мъжа си.

"Гледах клипа, който излезе и това, което видях ме покърти до дъното на душата ми. Аз бях в подобна ситуация с много близък мой човек наскоро пред спешното във Варна. Хората стоят и чакат на студа и отговарят на въпроси дали имат температура, боли ли ги гърлото, имат ли задух, имат ли контакт с лица с ковид, били ли сте в чужбина, с кой сте се срещали - любезно интервю с агонизиращите. Чака се и тест за грип, поне 30 минути. Човекът, който попълва документите каза, че ще бъде уволнен ако не изпълни тези изисквания", заяви лидерът на партията Костадин Костадинов.

"Нарушение е било, че женицата дори са я приели вътре, защото хората мръзнат пред болниците. Изродската здравна система убива българския народ. Дневният ред на обществото от вчера е друг, защото голяма част от народа трудно е заспал, защото това, да видиш жена да умира в болница е изродско", смята депутатът.

Той упрекна за тези усложнения въведения протокола, който "не е бил премахнат" от нито един здравен министър. В това число и от настоящия. 

"Всички ние тук носим вина, че не сме изринали статуквото, които причинява подобни извращения. Оставка на здравния министър веднага - не защото носи вина, а защото трябва да поеме отговорност, че не е отменила тези процедури веднага. Това е морален акт, който министърката трябва да изрази", призова още Костадинов.

Той настоя Народното събрание да почете с минута мълчание "жертвите н

Виж коментарите (1)

Още по темата (27):
11.03.2022 Проверката след трагедията в спешното на Враца: Пациентката не е оценена правилно 
11.03.2022 Обявиха резултатите от проверките по случая с починалата във Враца жена
24.02.2022 Съобщиха резултатите от аутопсията на жената, която почина пред спешното отделение във Враца
08.02.2022 Москов: Рискът спешните отделения на "Пирогов" и "Света Анна" да се превърнат като това във Враца е реален
08.02.2022 След скандалния случай във Враца: Нов сигнал за същото лечебно
заведение
07.02.2022 Бивш здравен министър: Случаят от Враца, при който загина жена, показа цялата неадекватност на здравната ни система
Още новини от Национални новини:
Бойко Борисов: Вече трябва да платим двойно за всичко
Пожар гори до връх Ком
Въоръжете се с търпение: Брутално задръстване на АМ "Тракия"
Мъж с ролери, хванал се за микробус, лети по столичния бул. "Цари...
Треньор по лека атлетика искал снимки по бельо на 11-годишна
Как да получим документи за трудов стаж и доход, ако бившият ни р...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).