"Възраждане" с позиция за отказ от телевизионно участие

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
11:23
673
"Възраждане" днес изпрати писмо до bTV, с което отказва участието си в  предаването "Тази сутрин". Позицията на "Възраждане" не беше прочетена в ефира на bTV, но е публикувана  в информационните канали на "Възраждане".

Предлагаме я на Вашето внимание. "Журналистът" Мария Цънцарова за пореден път излъга в национален ефир като нарече официалното позиция на "Възраждане", публикувана в официалните информационни канали на политическата организация "Предполагаемо писмо от “Възраждане", има оставен лист, с предполагаем автор “Възраждане".

С писмо, изпратено от bTV до партийните централи, са посочени условията, при които партиите и коалициите, които са регистрирани за участие в изборите за Народно събрание в Република България, участват в предаванията от програмата на bTV.

Днес в студиото на “Тази сутрин" няма да влезе кандидат за народен представител от Възраждане, а времето, което според писмото на bTV е отредено за политическата партия, за да бъде постигната равнопоставеност между политическите партии, които участват в предизборната кампания, ще бъде използвано за представяне на позицията на Възраждане.

На 14 октомври 2024 г. в предаването “Тази сутрин" на bTV гостува председателят на Възраждане - Костадин Костадинов. Той получи покана от екипа на предаването за интервю по повод представяне на позицията на партия Възраждане по актуални въпроси. За огромна изненада на широката публика, водещите на предаването не направиха интервю, а нещо твърде различно от него.

За още по-голяма изненада водещата Мария Цънцарова излъга в ефира на bTV. И още по-голяма беше изненадата, когато bTV и СЕМ в своя позиция защитиха водещата, която излъга в ефира на телевизията.

Представителите на Възраждане участват (и ще участват) в интервюта в актуалните предавания на bTV и отговарят на всички въпроси на журналиста с уважение към личността му, към медията и към широката публика, която гледа предаването. Това обаче не важи за предаване, в което участва Цънцарова. Моралът не ни го позволява.

Днес няма да присъстваме в студиото на “Тази сутрин", защото тук присъства водещата Мария Цънцарова, която излъга в ефир на bTV. Представител на Възраждане няма да влезе в едно студио с журналиста Мария Цънцарова, която лъже в телевизионния ефир, тъй като съзнаваме важната роля на медиите във формирането на обществените нагласи, уважаваме медите и широката публика. Смятаме, че присъствието в едно студио с журналист, който лъже в телевизионния ефир, ни прави съпричастни на тази лъжа.

Призоваваме Мария Цънцарова да поднесе извиненията си на широката публика. Призоваваме bTV да се извинят на широката публика за позицията, с която защитиха лъжата, изречена от журналиста Мария Цънцарова.

Припомняме и на членовете на Съвета за електронни медии, че никоя търговска медия, медиен регулатор или неправителствена организация не може да претендира за правото да брани свободата на словото от българските граждани, които го притежават.

Ние, представителите на стотици хиляди български граждани, призоваваме членовете на СЕМ да се въздържат от манипулации на общественото мнение, особено в периода на предизборната кампания.

Позицията на "Възраждане" може да видите ТУК.

Виж коментарите (0)

Още по темата (424):
24.10.2024 Листата на БСП-Обединена левица дари 3000 лева на църквата в село
Болярци
24.10.2024 Стефан Янев: Вярвам в неограничените възможности на държавата ни
24.10.2024 "Алфа Рисърч": 7 партии в 51-ия парламент
24.10.2024 ЦИК публикува хешкода за машините за предстоящия вот
24.10.2024 Пепа Деведжиева: "Синя България" гарантира свобода и развитие на малкия и средния бизнес
24.10.2024 Как социалните медии влияят на политическата активност и какво представляват "ехо камерите"?
Още новини от Национални новини:
Синоптик: Идва сериозно ноемврийско затопляне
Бременна жена бе отвлечена от предишното си гадже, той я заплаши ...
Работа ще има: Над 59 000 фирми заявиха, че ще наемат нов персона...
Колко пари на месец са нужни, за да се издържаме
Кампания за събиране на лекарства с изтекъл срок на годност "Земя...
Подготвят "минен и енергиен отпуск"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).