Явор Колев за хакера "Емил Кюлев": Познавам го

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
18:58 / 29.06.2024
2186
Експертът по киберсигурност Явор Колев с ексклузивен коментар за хакера "Емил Кюлев". Припомняме, че в събота стана ясно, че той е задържан за 72 часа и са му повдигнати обвинения.

21-годишният Теодор Ил. е получил нерегламентиран достъп до информационни системи на десетки държавни институции, търговски банки, застрахователни компании и други юридически лица, копиране и използване на съответните данни от информационните масиви. Кражбата на информация е извършена в периода  март 2020 - януари 2024 г.

"Познавам го, действаше сам. След спекулациите, че е пробил базата данни на застрахователната компания "Лев Инс", се укри в чужбина и дълго време беше извън България. Сега, когато се върна, нашите органи го задържаха. Когато си в един такъв престъпен бизнес, обменяш много опит и умения със свои колеги и партньори. Той няма специално образование. Доколкото знам е абсолютно самоук", заяви пред NOVA Явор Колев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Самоубийство в сградата на Нова телевизия!
Депутат от ДПС: Гласувах против кабинета "Желязков", вотът ми беш...
Измама с лицето на популярна наша журналистка
Лена Бориславова: Да получаваме заплахи и да седим в опозиция ням...
Управителят на НЗОК: Винаги сме готови за диалог
Ето я лятната резиденция на Ахмед Доган в парк "Росенец" край Бур...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).