ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
За да се интегрираме успешно в ЕС, ще трябва непрекъснато да се доказваме
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:17 / 03.12.2006Коментари (1)1384
©
За да се интегрира успешно една нова страна членка, тя трябва непрекъснато да се доказва. Учихме се досега, ще продължим да се учим и занапред, заяви министър-председателят Сергей Станишев пред френския министър по европейските въпроси Катрин Колона. Тя е на посещение в България по покана на колегата си Меглена Кунева.

Премиерът благодари за последователната подкрепа на Франция в процеса на присъединяването ни към Европейския съюз. Той подчерта, че оценява високо политическото мислене на френските политици, както и факта, че френският парламент е единственият, ратифицирал Договора за присъединяване на България и Румъния към ЕС с пълно единодушие.

Пътят беше дълъг, но България успя да извърши необходимите реформи. Чест беше за Франция, че беше с вас и ще е чест за нея да остане с вас и след 1 януари, отговори министър Колона. Тя изрази желанието на страната си да продължи да си сътрудничи с България и след приемането ни в ЕС в областта на правосъдието и вътрешните работи, икономиката и усвояването на европейските фондове.

Контактите между България и Франция са активни и се надявам след членството на България в ЕС сътрудничеството между двете страни да прерасне в стратегическо, каза министър-председателят Сергей Станишев. Той изрази очакванията си наред с политическото да се развива и икономическото сътрудничество, като поясни, че Франция е водещ политически партньор за страната ни, но е едва на 14-то място по инвестиции. Министър Колона изказа убедеността си, че с влизането на България в ЕС предстои и разширяването на икономическите контакти между двете държави. Ще има по-голям икономически обмен след като сме в едно семейство, увери го тя.

Сергей Станишев запозна госта си с виждането на България за ролята й в ЕС като изтъкна областите, в които България може да бъде полезна на ЕС. Той посочи, че по отношение на политиката към Западните Балкани България може да допринесе за гарантирането на икономическата стабилност, политическите реформи и европейската перспектива на района и добави, че страната ни може да бъде полезна и с политиката си в района на Черно море.

Премиерът изрази мнението си, че след приключването на петото разширяване ЕС трябва да се концентрира върху вътрешната си кохерентност и засегна въпроса за Европейската конституция. Двамата политици се обединиха около становището, че е необходимо да се гарантират основните параметри на конституцията и да се изработят нови политики в областта на сигурността, правосъдието и вътрешните работи и интеграцията.

imageСергей Станишев благодари на своята гостенка за изразяваната от Франция ясна позиция по отношение на случая с българските медици в Либия и подчерта, че страната ни високо оценява хуманитарната помощ, предоставена от Париж за заразените деца.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.12.2006 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да (1513) 45%
Не (1590) 47%
Не мога да преценя (275) 8%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: