ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
За какво да внимавате при храната по морето | ||||||
| ||||||
"Преди всичко трябва да се следи хигиената на щанда, където се предлага рибата. Тя трябва да бъде в количество, което трябва да се реализира в рамките на три часа от приготвянето ѝ. Самата готова риба, когато е прясна, си личи. По свежестта, панировката", заяви пред Bulgaria ON AIR представителят на БАБХ-Бургас д-р Тодорка Петрова. Много често в ресторантите по морето мамят с млечните продукти. Инспекторите ще следят дали в менюто е посочено, когато става въпрос за имитиращи продукти. В малките ресторантчета по морето твърдят, че обикновено храна от предния ден не се предлага. "Ние не приготвяме огромно количество храна, нашите туристи не са "ол инклузив" като в Слънчев бряг - храним малко хора и обикновено знаем какво количество. Когато наближи времето за края на закуската, ние поне 40 минути преди това спираме да приготвяме каквото и да е", каза управителят на ресторант Гергана Йовчева. Проверени бяха и здравните книжки на персонала. Проверките ще продължат през цялото лято, като се предвижда към тях да се включат и инспектори от полицията, данъчните и здравните власти. При административни нарушения глобите започват от 2000 лв. |
Още по темата: | общо новини по темата: 1075 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/180 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Синоптик: До минус 19 градуса този уикенд, ще натрупа сняг
13:04 / 21.11.2024
Предупредиха лошо собственика на лъскав черен "Мерцедес" в Пловдив
14:24 / 20.11.2024
Елитът на България се събра в НДК, Марта Вачкова с нов кавалер
08:35 / 21.11.2024
Жената, заснела трагедията: Виждаше се оголеният череп на Гунди
10:58 / 21.11.2024
Абонамент
Анкета