За основно почистване на апартамент с 4 стаи някои броят по стотачка, а това отнема най-много 3-4 часа на жената, която чисти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:19 / 01.06.2024
2646
Бизнесмени глезят съпругите си с ползването на услугите на чистачки. За основно почистване на апартамент с 4 стаи някои броят по стотачка, а това отнема най-много 3-4 часа на жената, която чисти. Разбира се, че чистенето не е всеки ден, а 1-2 пъти в седмицата. Така разходът за чистачка излиза около 400-500 лева на месец. 

Пране 

В интернет изобилства от обяви на хора, които търсят домашни помощници, които да поддържат хигиената у дома. Заплащането, което предлагат, е средно 80 лева на ден. "Работата е свързана с изцяло почистване на жилището, пране, гладене и всичко, свързано с домакинската работа в жилището. Търсим сериозна и трудолюбива жена, която да има високи изисквания за чистотата на един дом и отговорно отношение към работата“, пише в обявата. Агенции пък предлагат месечен абонамент за жена, която да идва почисти, да изтупа килимите и излъска къщата до блясък, за 5 часа веднъж в седмицата. Основното почистване на дома излиза 50 лева на посещение.

Болни 

Хората търсят и услугите на болногледачи, за да обслужват хора, които са в тежко състояние и не могат да се грижат за себе си. Там цената на час може да удари и 20 лева, ако са необходими непрестанни грижи за болния.

"Ние с брат ми намерихме жена, която идва за по 2-3 часа, даваме й по 15 лева на ден. Не можем да плащаме повече. В другото време се редуваме с брат ми, защото майка ни е инвалид“, твърди Елвис К. от Благоевград. Агенциите в големите градове на страната предлагат болногледачи почасово. Осем часа грижа за възрастен болен човек излиза над 130 лева, пише "Телеграф".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха червен код за половин България!
Депутати от "Величие" са заплашвали един от основателите на парти...
Вижте какво ни чака в следващите часове
Задържаха българка, издирвана за трафик на бебета в Гърция
Автомобил се запали в движение на Дунав мост
Ето какво показват изследванията на водата в Черно море


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).