ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
За първи път България изгражда визия за перспективата на развитието си до 2015 г.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:17 / 21.08.2006Коментари (0)1162
До 2015 г. България да стане динамична конкурентноспособна страна-членка на ЕС с високо качество на живота и равни възможности. Това е основната визия на Националната стратегическа референтна рамка ( НСРР), представена днес на медиите, които отразяват изнесеното оперативно правителствено заседание в резиденция “Евксиноград”.

На базата на тази визия са формулирани двете основни цели: повишаване на конкурентноспособността на икономиката с цел висок и устойчив растеж и развитие на човешкия капитал за постигането на по-високи равнища на заетост, доходи и социална интеграция. Двете цели са в синхрон с тези, които си поставя ЕС за следващия планов период до 2013 г. На базата на тях правителството формулира и основните приоритети в НСРР, които са свързани с подобряването на базисната инфраструктура, повишаването на качеството на човешкия капитал с акцент върху заетостта, насърчаването на предприемачеството, благоприятната бизнес среда, ефективна държавна администрация и подкрепата на балансираното териториално развитие. На основата на тези приоритети ще се разпределят и средствата по различните оперативни програми в документа. Това изтъкна министър-председателят Сергей Станишев след представянето на Националната стратегическа референтна рамка от министъра на финансите Пламен Орешарски. Премиерът подчерта още, че това е основополагащ документ за начина, по който България ще усвоява еврофондовете. Той определя визията и приоритетите на управлението, както и механизмите за постигането им, уточни министър-председателят.

Правителството подготвя и цялостна информационна кампания за популяризирането на Националната стратегическа референтна рамка във всички региони на страната. Кабинетът обсъди и представения от министър Даниел Вълчев доклад за предизвикателствата пред образованието. Разгледани бяха още въпросите за управлението на почивните бази на държавната администрация, както и процедурите по концесионните договори и по-конкретно, свързаните с подземните богатства. До края на септември т.г. междуведомствена работна група ще представи анализ по тези въпроси и ще предложи необходимите промени, които да гарантират обществения и икономическия интерес на страната. Правителството обсъди и бюджетната рамка за следващата година.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: