Задават се големи капризи на времето, през идните 7 дни ще има от всичко

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:41 / 10.12.2023
13948
Във вторник ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността, почти без валежи. Дневните температури ще се повишат. В сряда вятърът отново ще стане югозападен, в Източна България и северно от планините ще се усили. Главно в западната част на Горнотракийската низина и в западния участък от поречието на Дунав ще е почти тихо и ще има условия за мъгла или ниска облачност, а дневните температури ще остават около 5-7°.

В останалата част от страната облачността ще е разкъсана, в планинските райони ще преобладава слънчево време; максималните температури там ще са около и над 10°. В четвъртък облачността бързо ще се увеличи. В Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, а на места ще превали дъжд. Температурите в Югоизточна България, където през по-голямата част от деня вятърът ще остане югозападен, все още ще са високи, но от северозапад ще застудява. В петък ще преобладава облачно време, валежите ще продължат.

С обръщане на вятъра от изток-североизток, температурите навсякъде ще се понижат и в Предбалкана и във високите полета в Западна България, а през нощта срещу събота и в Централна Северна и Североизточна България, дъждът ще преминава в сняг. Ще има условия за виелици и навявания. В събота ще бъде ветровито и сравнително студено.

Облачността ще остане значителна, но валежите ще са на малко места, ще отслабнат и ще спират. В неделя вероятността за валежи намалява още, ще има повече разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад, по-късно през деня и ще се усили. Минималните температури ще са по-ниски, дневните ще останат без съществена промяна.

Виж коментарите (0)

Още по темата (549):
15.10.2024 Проф. Рачев: Очаква ни скучно време
28.09.2024 Слънце в събота, но рязка промяна на времето в неделя!
26.09.2024 Цената на природния газ пада
24.09.2024 Ще поскъпват ли услугите в ски курортите ни?
23.09.2024 Българинът и компотите в мазата – традиция, и то с много плюсове
21.09.2024 Наближава крайният срок за помощи за отопление, над 300 000 българи вече кандидатстваха
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
Известен психиатър: Психиатрията е единствената специалност без к...
"Извънземна технология" на хиперколата от Родопите раздели мрежат...
МВР обяви резултатите от акцията в Пловдив
"Спартан" докара от Германия тежко болно дете
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).