Задимеността в заведенията ще се проверява след 1 юли

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:06 / 12.01.2005
930
В ХЕИ са пристигнали новите указания на Министерството на здравеопазването във връзка с Наредбата за тютюнопушенето.
Съгласно параграф 2 от Преходните и заключителните разпоредби на Наредбата контролът за ефективността на механичната вентилация ще се осъществява след 1 юли 2005 г. До тази дата обектите с изградена вентилация трябва да проверят нейната изправност, а при необходимост да я ремонтират и извършат съответните измервания. В същия срок обектите без механична вентилация следва да я проектират и изградят. Без изграждане на общообменна вентилация, а само с монтиране на вентилатори с подходящи параметри ще могат да изпълнят изискванията на Наредбата обектите с малък брой места -до 20.
В заведенията за хранене и развлечение с над 60 места, които имат само една голяма зала, тя ще трябва да се прегради и да се обособи зала за пушачи. Това може да стане и с леки конструкции, пана, декоративни елементи и др. Изискване за всички обекти, които се проектират и изграждат след 1 януари т.г. е да имат трайно обособени самостоятелни зали за пушачи и непушачи, се казва в писмото с указанията на Министерството на здравеопазването. Информацията е на PA media.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кола застина перпендикулярно на пътното платно
Христо Мутафчиев скочи на Левон Манукян!
Илков: Към момента не сме застрашени от терористична атака, взели...
Голям арендатор, обработващ над 12 000 декара земя: Преустановява...
Главчев: Няма да се въвеждат винетки за Околовръстното на София
Атлантици: "3-та авиационна база" край Граф Игнатиево трябва да н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).