Задържаха близо половин тон хероин в Бургас!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:02 / 12.08.2024
2046
Над 436 килограма хероин са задържани на едно от бургаските пристанища. Това стана ясно на брифинг с участието на окръжния прокурор Георги Чинев, наблюдаващият прокурор Андрей Червеняков,  Стефан Бакалов, началник отдел "Борба с наркотрафика" – Централно  митническо управление и Иван Соколов - началник сектор "Борба с наркотрафика" в Митница Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg.

Прокурор Чинев обяви, че количеството дрога, което е открито, е рекордно за Бургаска област. По цени на съдопроизводството хероинът е на стойност около 70 млн. лв.

Става въпрос за трафик на хероин по така наречения на Кавказки път. Това е един от традиционните канали за пренос на хероин за Западна Европа, уточни  Бакалов.

В края на юли от порт Батуми в Бургас по море е пристигнало товарно ремарке с казахстанска регистрация. То е пътувало по направление Киргизстан – Батуми – Бургас – Александруполис. По документи са превозвани 4 броя машини за полагане на кабели. Ремаркето е било селектирано по метода на анализ на риска. При рентгенова инспекция са маркирани редица рискови зони по конструкцията на товара.  

При отварянето на камиона са направили впечатление интервенции по конструкциите – неравномерни слоеве боя, нови заварки и необичайно ниска плътност на металната конструкция. При контролни пробивания е открит въпросният хероин. След разрези по конструкцията са установени във всяка една от носещите греди плексигласови кутии, в които са се съхранявали пакетите с наркотика.

На този етап няма задържани лица. Влекачът, машините и документацията са иззети. Предполага се, че крайната дестинация на дрогата е Гърция.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Десета годишна конференция на тема пътна безопасност "Визия 0" - ...
Доц. Ангел Кунчев алармира
Палавник си поръча две компаньонки вкъщи, работата стигна до поли...
Източногерманец: Опитахме да избягаме през България, но ахтополск...
Банките ни готвят нова секира
Едва ли цените на дрехите от "Тему" и "Шейн" щяха да са толкова е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).