Заради войните: Привикаха премиера, министри и шефовете на службите

Автор: Петя Кузева
Коментари (0)
13:34 / 11.10.2023
1552
Изпълнителната власт, законодателната власт и службите ще заседават заедно при председателя на Парламента по темата национална сигурност в контекста на войната срещу Израел и войната в Украйна войната в Израел и войната в Украйна. 

В четвъртък преди обед ще се проведе Председателски съвет в Народното събрание, анонсираха от пресцентъра на НС. Той ще е обаче в по-различен формат от обикновено, като на крак при председателя на Парламента ще пристигнат лично премиерът, вицепремиерът, министри, шефовете на службите и професионалното ръководство на МВР. 

В него ще участват председателят на Народното събрание Росен Желязков и председателите на парламентарните групи. На заседанието ще бъдат поканени също министър-председателят Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел, министърът на отбраната Тодор Тагарев, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, главният секретар на МВР Живко Коцев и ръководителите на службите за сигурност. Темата на заседанието е националната сигурност в контекста на войната срещу Израел и войната в Украйна. 

Според чл.9 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание Председателският съвет се свиква от председателя на Народното събрание по негова инициатива или по искане на една трета от членовете му. 

Той се състои от заместник-председателите на Народното събрание и от председателите на парламентарните групи или упълномощени техни заместници.  

Председателският съвет: провежда консултации по проектите за законодателната програма на Народното събрание и по дневния ред;  периодично, но не по-рядко от един път в месеца, се информира за изпълнението на законодателната програма и за работата на комисиите по разпределените им законопроекти и проекти за решения, декларации и обръщения; съдейства за постигане на съгласие при възникнали конфликти между различни парламентарни групи, както и по процедурни и организационни въпроси от дейността на Народното събрание.

Виж коментарите (0)

Още по темата (236):
22.06.2024 МВнР излезе с предупреждение
17.06.2024 Нетаняху разпуска военния кабинет
01.06.2024 Нетаняху: Няма да има постоянно примирие в Газа, докато ХАМАС не бъде
унищожена
31.05.2024 Израел си иска заложниците
31.05.2024 Израел предложи прекратяване на огъня 
26.05.2024 В Израел вият сирени за въздушна опасност
Още новини от Национални новини:
Българка от плаж в Гърция: Потвърждавам новината за увеличението ...
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Георги Георгиев към ПП-ДБ: Колеги, то няма управляващи, на кого щ...
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Джевдет Чакъров: Очаквайте хода на Ахмед Доган
Убийството в Слънчев бряг заради жена: Един само видя, че Цецо къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).