Защо плащаме 2,90 лв. при посещението ни при личен лекар?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
20:44 / 25.07.2024
4312
Знаете ли какво заплащате с потребителската такса от 2,90 лв. при общопрактикуващият Ви лекар и какво заплаща НЗОК? Това е въпросът, върху който тази седмица акцентира НЗОК в рамките на кампанията си за пациенти "НЗОК за теб".

Срещу тази такса всеки здравноосигурен граждани над 18-годишна възраст имат право на един профилактичен преглед годишно, извършван от личния лекар. В различните възрастови групи са предвидени различни допълнителни изследвания, а личният лекар преценява дали се нуждаете от консултация с лекар специалист и Ви изпраща с медицинско направление при лекар със съответната специалност. Направлението може да се използва до 30 календарни дни от издаването му.

Лекарят-специалист извършва преглед и – ако са необходими допълнителни изследвания, издава направление за тях и назначава лечение. Лекарят специалист може да извърши вторични прегледи без ново направление до 30 дни след датата на първия преглед при него. Изследванията се извършват в лаборатория, сключила договор с НЗОК, пишат от Zdrave.net.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Важно за електронните извинителни бележки на учениците!
"Възраждане" представи водачите си на листи по градове
Ръководителите на фаталния полет в Графа дадоха показания пред сл...
Вяра, Надежда и Любов - традиции и ритуали
Драгомир Драганов: Няма данни за пострадали или разрушения в Русе...
Тежка катастрофа с мигранти след гонка в София


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).