ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Здравният министър откри обновеното Спешно отделение на УМБАЛ "Св. Георги"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:42 / 09.05.2013Коментари (2)5442
Добрият здравен мениджмънт е важен фактор за успешното развитие и модернизиране на системата на здравеопазването. Това заяви министърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров при посещението си в УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив. Визитата бе по повод откриването на напълно обновеното Спешно приемно отделение, на нова Хибридна операционна зала в Клиниката по съдова хирургия и пускането в експлоатация на две нови флуидни легла в Клиниката по Пластично-възстановителна и естетична хирургия. 

"Мащабната инвестиция е в размер 3,5 млн. лева като лечебното заведение е успяло да задели голяма част от тях за сметка на собствените си приходи. Този факт доказва желанието и амбицията на ръководството и колективът на болницата да надграждат постигнатото през годините", коментира здравният министър. 

Проектът за обновяване на Спешното приемно отделение, който включва извършване на основен ремонт и ново вътрешно преустройство на структурата, е на обща стойност 1 980 254,17 лв. Част от средствата са осигурени чрез извършена продажба на рушащи се недовършени сгради на повече от 30 години, собственост на болницата. Сумата от тяхната продажба е 1 464 000 лв., а останалите 516 254,17 лв. са инвестиция на лечебното заведение. Чрез преустройството коренно се променя организацията по приема на пациенти в Спешно отделение, като се осигурява разделяне на потока от спешни и планови пациенти. 

Приемните кабинети са оборудвани с най-съвременна медицинска аппаратура, въведени са нови средства за комуникация между персонала - телефонни връзки и вътрешни радиостанции, което ще гарантира бързото взаимодействие между екипите. Разкрити са 20 нови легла за пролежане и постооперативно проследяване. 

Инвестицията от 1,3 млн. лв. за създаването на Хибридна операционна зала в Клиниката по съдова хирургия е направена изцяло със средства на лечебното заведение. В новата зала функционира високотехнологично оборудване за рентгенови медицински изображения, инсталирани са модерни осветителни системи, прецизна анестезиологична техника и монитори за наблюдение и контрол на важни жизнени параметри, както и мултифункционална оперативна маса. Здравният министър посети и Клиниката по изгаряния, пластична и реконструктивна хирургия. 

Там той се запозна с функциите и възможностите на новите флуидни легла, които са предназначени за лечение на пациенти с обширни и тежки изгаряния, травматично болни и пациенти на неврохирургията. Флуидните легла са на обща стойност 195 980 лв., като 160 000 лв. от тях са целева субсидия от МЗ, а 35 980 лв. са инвестиция на лечебното заведение. Леглата съдържат много фин силициев пясък, който под влиянието на турбина се задвижва като полученият ефект е все едно пациентът лежи във вода. 

Когато двигателят спре, леглото става с твърда повърхност. Това е удобство при извършване на манипулации като сърдечен масаж, когато основата на леглото трябва да е неподвижна, а не да пружинира. При спиране на движението на пясъка в леглото може да се моделира тялото на пациента според самата манипулация. 

"С усилията, насочени към създаване на максимално добри и съвременни условия за лечение Университетската болница "Св.Георги" в Пловдив дава своя принос за реализирането на общата ни цел - модернизиране на лечебните заведения, в които българският пациент да получава високо качество на диагностика и лечение", заяви министърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров след откриването на обновените обекти.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Главната сестра колко е смешна:))))),хихихихихих,дърта пък се издокарала с деколте като пред публичен дом
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Марица в Трета лига, сезон 2024/2025
Световна черна хроника
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: