"Жълт" код предупреждава Пловдив за обилни дъждове от довечера

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
15:15 / 25.11.2015
6680
Значителни количества валежи от дъжд и усилване на вятъра се очакват утре. Заради влошаването на времето е обявен "жълт" код за цялата страна.

Между 20 и 30 л/кв.м се очакват през нощта на 25-ти срещу 26-ти ноември и преди обяд на 26-ти ноември в Пловдив и областта, предупреждават метеоролозите.

През нощта ще се задържи облачно и на много места ще превалява дъжд. По-интензивни ще са валежите в Южна България. Ще духа слаб изток-североизточен вятър, който до сутринта в Източна България ще се усили. Минималните температури ще са от 2° в северозападните, до 10° в югоизточните райони. 

Утре отново ще е дъждовно, но валежите от югозапад ще започнат да спират, най-късно вечерта в Североизточна България. Над южните райони ще има временни разкъсвания на облачността, но привечер на места там отново ще превали. 

Ще духа умерен, в Източна България и временно силен източен вятър, който постепенно ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са в широки граници: от 3°-4° в северозападните, до 16°-17° в югоизточните райони.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за ноември и с преминаването на средиземноморски циклон ще продължи да се понижава.

Над планините ще е облачно, по билата мъгливо. Преваляванията от юг на север ще са в процес на спиране. На височина над 2000 метра, а в Западна Стара планина и в ниските планински райони валежите ще са от сняг. 

Вятърът ще е предимно от запад-югозапад - умерен, по върховете и силен. Вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 4°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, по-значителни ще са количествата по северното крайбрежие. Временни разкъсвания на облачността ще има над южните райони. 

Вятърът преди и около обяд ще бъде умерен и силен от изток-североизток, в следобедните часове ще отслабне. Максимална температура на въздуха - от 13° до 16 °, тази на морската вода е 13-14°, вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Дъжд ще вали навсякъде, като само в Североизточна България ще духа силен вятър. В планинските райони на северозападната част на страната /Западен Предбалкан/ дъждът ще премине в сняг.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Важна информация разясни защо имотите поскъпват
Задържаха Никола Николов-Паскал в Сърбия
Не се учудвайте ако олиото да поскъпне
Планинар сигнализира разтревожен: Рила е тотално замърсена
Днес има определени неща, които не трябва да правите! Вижте кои с...
НИМХ с прогноза за опасно време в цялата страна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).