Жълт код за проливни валежи и гръмотевици е в сила за 2 области

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
08:22 / 02.05.2024
2156
В четвъртък облачността ще остане значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са придружени с гръмотевици и ще са временно интензивни, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Минималните температури ще са между 8° и 13°. Максималните температури ще са предимно между 17° и 22°. Жълт код за "проливни валежи и гръмотевици" е обявен за областите: Кюстендил и Благоевград.

Над Черноморието облачността ще е значителна, на места ще има валежи от дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е около 14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна. Ще има валежи от дъжд, над около 2500 метра - от сняг. На повече места ще са валежите след обяд в масивите в Югозападна България, където ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен вятър със западна компонента. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 6°.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
Известен психиатър: Психиатрията е единствената специалност без к...
"Извънземна технология" на хиперколата от Родопите раздели мрежат...
МВР обяви резултатите от акцията в Пловдив
"Спартан" докара от Германия тежко болно дете
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).