Журналист: Бесен съм! За какво ни е общ медал? Да си ходи в Русия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:56 / 14.08.2024
7365
Може ли една олимпийска титла да е обща... на България и Русия? Ами отвратително е това, което изръси Магомед Рамазанов, след прибирането си в България. Това написа известният ни публицист Константин Мишев.

"Половината световни атлети и плувци... тенисисти и други... учат и тренират в американски университети и школи. Но никой от тези спортисти не казва, че медалите им са наполовина американски. Това, което заяви "българският" олимпийски шампион е недопустимо. Обидно е!

Ами да си ходи в Русия. Бесен съм! Златният медал бил общ. Ами да се откаже България от този медал. За какво ни е общ медал? Нали се издигаше българското знаме и звучвше българския химн! И останалите медали ли са общи? Българо-кубински... българо-ирански... Срамно е... да му вземат половината от общия медал като го лишат от българско гражданство. Или да му върнат българската половина", написа още Мишев.

Plovdiv24.bg припомня, че при връщането си в България от Париж борецът отговори по следния начин на твърдението на руснаците, че медалът е техен: "България ми даде възможност да участвам на олимпийските игри, докато в Русия сега ситуацията е такава, че не бих могъл да участвам под техен флаг. Затова смятам, че медалът е общ. Повече време съм прекарал в Русия, но България ми даде възможност да участвам, за което съм много благодарен".

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...
Катастрофа затруднява движението по АМ "Тракия"
След полицейско преследване хванаха нелегални мигранти в Бургас
Даниел Митов за думите на македонския вицепремиер: За такава обид...
Черната кутия на падналия самолет край Граф Игнатиево ще бъде раз...
Пожар в локомотива спря влака София-Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).