ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Знаете ли какво е розово брашно и за какво се използва? | ||||||
| ||||||
По професия са инженери, но преди 4-5 години се посвещават на розата, след като дълги години работят в офис. Като всички останали производители, след розобера, залагали на розовото масло. Но този бизнес модел не проработил. Тогава се потапят векове назад и се вдъхновяват от българската народна медицина. Така стигат до функцията на изсушения цвят на розата. "Розовото сладко масло и сиропът са се използвали за стимулиране на храносмилането и храносмилателния процес в тялото“, отбелязва производителят и уточнява, че от сухия розов цвят се получава брашно. "И всъщност това брашно е най-добре да се сложи в кисело мляко. То така или иначе е богато на пробиотици“, уточнява Киряков. Освен лечебните свойства на този продукт, който всеки българин има в изобилие, двамата искат популяризират и невероятното ухание на розовото масло. В малко шишенце има едва 1 грам розово масло, което струва около 40 лева. То се прави от 35 килограма розов цвят. Но над 95% от този продукт се изнася извън България. "Нашата мисия е розата да заеме своето заслужено място, наред с всички билки и хранителни добавки, които се внасят от чужбина“, казва производителят. До тогава находчивото семейство ще предава занаята на синовете си. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Съпругата на Гунди: Разделихме се заради рутина, исках свобода
09:04 / 11.11.2024
КЗП: Бъдете готови за големи опашки и сериозно чакане
14:02 / 11.11.2024
Голям град в Южна България осъмна с първи сняг за сезона
08:33 / 11.11.2024
Стотици блокирани на "Петрохан" заради сняг!
20:03 / 10.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета