ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Политически
Общество
Ад по пътищата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:20 / 14.07.2006Коментари (24)6734
©
Мерцедесът в който смъртта си намериха две момичета на 18 и 20 години. снимка: www.expertbg.com
В истински ад се превърнаха пътищата в Пловдивско през последните 4 дни. Смъртта си в пътнотранспортни произшествия намериха 6 души, още 15 са тежко ранени. Причините в повечето случаи несъобразена скорост.

Ще ви припомним само две от най-тежките катастрофи взели общо 4 жертви.

Две момичета на 18 и 20 години са загинали на място вчера след катастрофа на пътя с. Ръжево Конаре- с. Главатар на около 2 км от с. Главатар. Около 20.30 часа лек автомобил “Мерцедес-190Д”, управляван от 18-годишната М.И. от с. Ръжево Конаре, излиза извън пътното платно и се удря в крайпътно дърво. При сблъсъка водачката и пътуващата на предната седалка- Р.Т./20/ от същото село, са починали на място. По първоначални данни причината за инцидента е движение с несъобразена скорост. Снимката към статията е от първата катастрофа. От щетите по автомобила всеки сам може да заключи с каква скорост са се движили двете момичета в автомобила.

Мъж и жена са починали на място, а 7 души са ранени при жестока катастрофа, станала на новия обходен път за с. Белащица. В 17.20 часа лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от Д.Т./54/ от с. Белащица, навлиза в лентата за насрещно движение се удря челно в товарен автомобил “Ивеко” с водач Ю.К./33/ от Пловдив, постоянно пребиваващ руски гражданин. След силния сблъсък “Голф”-ът се самозапалва. Шофьорът Д.Т. и пътничката с него Й.В./50/ са починали на място. Водачът на товарния автомобил е получил контузии по тялото, а пътуващите с него- И.М./37/- фрактура на таза, Ю.Б./21/-фрактура на стъпало, Г.А./47/ -фрактура на ребро, Б.М./44/, Н.К./40/ и В.М./39/- контузии по тялото. Всички пострадали са от гр. Септември, настанени са в болница под лекарско наблюдение.

По първоначални данни причината за катастрофата е движение с несъобразена скорост при намалена видимост- задимено пътно платно от запалена тревна крайпътна площ, от страна на водача на “Голф”-а.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
tosun bey
на 07.03.2007 г.
меги
на 07.02.2007 г.
0
 
 
моят баща загина в катастрофа беше убит от техническият си ръководител.Затова бих искала да поговоря с някой минал по този пят .Но и трябва да се направи нещо за да се прекрати тази ВОЙНА
Градски
на 29.09.2006 г.
0
 
 
Пътя е като война. Трябва да се пазиш от всеки и трябва до колкото можеш да пазиш всеки. Мога да изброя много причини за катастрофа 1.) Инат(изпреварват от двете плътна коли, но нито една не иска да отстъпва) 2.) Място(Я заради дупки, я заради завои...) 3.) Най-често чувам "превишена скорост" или "несъобразена скорост" 4.) Алкохол 5.) Напоследък се появи и термина "млад шофьор"(по-точно би било "неопитен шофьор") 6.)"Техническа неизправност" (това не трябва да се забравя все пак повечето коли в България не са първа младост) Към тях има и други примерно "Без колан"(въздушна възглавница) и др. А от гореизброените има поднива като пример за техн. безопасност трябва всичко в колата да е в ред като се започне от ръчната спирачка(не е задължително от нея де, но на мен така ми се струва, но може и от светлините)... От причините донякъде следва и човешки фактор, а има ли такъв има и грешки и това е в характера на човека. Сериозни глоби биха го стимулирали да внимава. А това как и с какво ще бъде засечен си е проблем на инженерите и полицията. Може и с камери да се засече скоростта като се знае колко кадъра в сек. прави дадена камера имаме величината "време", а като знаеме и пътя който е изминал имаме и величината "път" от тях двете може да се установи средна скорост(за кратък интервал от време). На този етап само глобите и наблюдението би било най-евтино и най-ефективно. На пътя(във войната) оцеляват май най-добрите. Технологиите напредват и има работещи разработки чрез които човек може да "НЕ" управлява автомобила от т.А до т.Б, а това да става чрез компютър снабден с камера и програма с алгоритъм който спазва "законите по пътищата". Това докато стане масово ще мине време, но като дойде мисля, че няма да е нужно да ходиш на шофьорски курсове дори може да пиеш нещо или да говориш по мобилния.
aaaaaaaa
на 05.09.2006 г.
0
 
 
kolite sa vinovni shtoto povecheto sa kochini pod 2000 kubika i ne varvqt i kato slojat i gaz taq baraka izprevarva po 5 minuti edin kamion.kato pochnat da si kopuvat po moshni koli svichko shte e ok kakto po sveta
Иван Иванов
на 29.08.2006 г.
0
 
 
В населено с 50 това ми е закон божи и наистина чувам клаксони и нервни педали! Извън населено педали изпреварват във завои без грам видимост в тоя случай разчиташ на рефлекси и банкет! А бе тия с лъскавите коли са големи педали!
Бат Рамбо
на 28.08.2006 г.
0
 
 
Абсурдно е да се кара в надпревара с простотията!Много сте прави,да се промени мисленето на народ от "бабаити" се заплаща жестоко!
Aнонимен
на 22.08.2006 г.
0
 
 
ЖЕНА- ШОФЪОР И НЕГЪР-СКИОР!!! ТЕ ТАКОВА ЖИВОТНО НЕМА!
Dantcho
на 13.08.2006 г.
0
 
 
4e pati6tata v BG sa lo6i tova e vjarno. No ako vseki 6ofør se saobrazava s tezi vazmojnosti koito patja predlaga , da se prestana s bezumnoto barzane i bezmislenite isprevarvania, da se prestane s kakto Dimitrov kazva:" natjaganiata koia kola e po-barza" to togava katastrofite biha namaljali s 50%. Ima i edno ne6to koeto se kazva "Lojalen kam drugite u4atnici v dvijenieto", no za da se postigne tazi loalnost 6te trjabva da se smeni 4ipa na celia BG narod i horata da zapo4nat da mislat na savsem drugo nivo. Govorim 4e 6te vlizame v EU. Ta nie 6te opla6im horata sas na6ata loalnost i tolerandstvo i na4in na mislene. Nadjavam se naistina vsi4ki 6oføri da razberat nai-posle 4e vseki trjabva da MISLI s glavata si ane s ...... kogato sme zad volana
Димитров
на 20.07.2006 г.
0
 
 
Значи според мен относно катастрофите, нещата са комплексни. Първо искам да кажа, че ние сме такива комплексари на пътя, че не може да бъде. Всичи карат като луди, форсират колите, изпреварват както си искат, а недай си Боже да тръгнеш да изпреварваш някой-веднага се натяга, да покаже че и неговата кола може да върви.Ами това не е ли простотия? Втория проблем според мен са пътищата. Ама пак ние сме си виновни. Я никой да не си купува винетка, дали няма малко да се позамислят там горе. То излиза, че давам пари за да си чупя колата.Бах ти държавата и хората. И третото е, че ние шофьoрите не ставаме, а не да ми пишете, жена мъж, тва няма значение.А аз лично съм пробвал да спазвам правилника(доколкото е възможно) и знаете ли чувах само клаксоните на колите и псувните на шофьорите.Ами че ние не даваме да се кара както трябва, то тогава какво искаме?
jena sym
на 15.07.2006 г.
0
 
 
Хайде стига комолексарски изпълнения - жена-шофьор няма и то при положение, че в Пловдив всяка трета кола е шофирана от жена. Наистина трябва да се затегне положението, да са високи глобите не само за шофьорите, а и за пешеходците, защото една баба преди 2 дни за малко не ме вкара в затвора, като направи спринт пред колата без да се огледа виждайки, че в другата лента идва автобуса й.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да (364) 54%
Не (244) 36%
Не мога да преценя (61) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: