ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Политически
Общество
Адмирации по коридорите на "Лаута"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:25 / 10.02.2006Коментари (61)3771
©
Отборът ни остана без нападатели. Това е крайната сметка след днешното (или снощното) отстраняване на 2-ма нападатели и един хaлф, които са едни от малкото воини на Ераносян, вдигнали шампионската титла през май 2004 г. Говоря за Методи Стойнев, Бобан Янчевски и Иво Михайлов. Стойнев се слави с прякора си "Ел Матадор", извоюван в годините на Херо, когато същият не пропусна да разпечата вратите на почти всичките съперници на "железничарите". Бобан Янчевски пък остава любимец на немалко фенове с разпечатаната на шир и надлъж врата на Лилчо Арсов в битките за Пловдив. С тазгодишните си изяви и двамата записаха голове в Европа, като този на фаталния номер 13 бе решаващ за класирането на "смърфовете" в следващата фаза, а Янчевски развенча смешното самочувствие на английския Болтън насред Острова. Иво Михайлов пък беше неизменен титуляр сезон 2003/2004, а паметния му гол срещу тогавашния действащ шампион ЦСКА още топли феновете в зимните нощи.

Това са футболистите, които Локо Пд натири да си ходят, с ясната идея, че освобождаването им ще се превърне в новина номер една за всички запалянковци - новина, която със сигурност ще бъде приета по коренно различни начини. Аплауси пък трябва да кънтят в коридорите на Лаута, това е лично моето мнение. Без значение дали Наков, Садъков, Масларя, д-р Тарълов или домакина Стойчо Димитров седят зад това решение. Очевидно на Лаута граденето на нов отбор не се подчинява на имена, заслуги или спомени. Още по-малко действията на гореизброените не биха послужили за никакъв пример на тийнежджърите Димитър Илиев, Зоран Златковски и компанията младоци, които трябва да се превърнат в новите любимци на Лаута.

Не че афинитета към алкохола на някои играчи е новост за запалянковците, които също посещават някои заведения и виждат как действащи професионални футболисти на водещ отбор, при това любимият им, се оттичат по дансинга. Именно нарушаването на режима в Сандански на триото играчи е основния мотив, изречен от президента Емил Наков за отстраняването им. В крайна сметка всеки има своето бреме и личен живот... Но когато излезеш на зеления килим и демонстративно започваш да подтичваш за здраве, няма нормален човек, който да те помисли за Боби Михайлов с култовата му рекламна фраза "Спомените топлят понякога...". Лаута не е радиатор, който топли завинаги.

"Пречистващата" акцията започна още лятото с остраняването на Иван Пасков, като това действие на тогавашния треньор Едуард Ераносян трябваше да послужи за знак не само на новоизгонените футболисти, но и на всички, които показват подобно отношение. Така че днешното решение е преливането на една чаша, която капка по капка с годините се пълнеше. В крайна сметка по-добре е да имаме отбор с двама нападатели по-малко, но да знаем, че на скромната останала бройка може да се разчита. Правя го с уговорката, че и Димитър Илиев, и Явор Въндев не блестят с особен растеж във футбола напоследък. Без да навлизам в темата, твърде рано Въндев се издигна над земята, без дори да има ясна причина да се извисява над Лаута. Младокът Димитър Илиев пък не показва никакво израстване, а дори и на проверката със Загорец впечатли зрителите повече с наддадени килограми, отколкото с играта си. В крайна сметка проблемът с нападението на отбора не е никак розово. Не беше по-различно и при наличието на Стойнев и Янчевски.

Повечето от крайните фенове на Локо Пд открито показват любовта си най-вече към Стойнев. Има и защо - той е борбен, хвърля се в боя, увлича хора със себе си... но уви само това. Не това се изисква от един нападател. Особено сега, когато го няма Мартин Камбуров, който да изскочи от втора линия и да отбележи. Не ми е приятно да го кажа, но въпреки че скачах като луд при гола на Ел Матадор, който на практика елеминира сърбите и превърна играчът от с. Полето в герой, все още не мога да пропусна факта, че ударът му бе повече от смешен, не по-смешен и от некадърността на вратаря Лукич. Самият аз не помня Стойнев скоро да е отправял плътен и точен удар, който да застраши вратата на противника. Та той е нападател... Нападател, който има ужасяваща статистика. Статистика на играни мачове към отбелязани голове. В крайна сметка във футболна Европа като говорим за острие на атаката, хората гледат именно тази статистика. Борбеността на Стойнев не бих си омелил да оспорвам, въпреки че тя рядко помага на атаката ни. Обикновено се стига до жълт картон, който разбира се се харесва на публиката, заради зрелището.

Поведението на Янчевски в последно време пък тотална уби спомените от невероятните ни моменти с него. Бягане от топката, разходки из терена наподобяващи често дефилиране по подиума на известен моден форум. За някои пък споменът за Янчевски ще остане жестът му към публиката на мачът за Купата на България срещу Марек тази есен. Тогава близо двуметровия нападател стистна мъжкото си достойнството в шепата на ръката и го подаде на тези, които бяха принудени да гледат цирка на терена. Шоуто, в което и двамата нападатели участваха и знаеха, че тези по трибуните "Винаги ще бъдат с тях". Подиграха се отидоха да си вземат печалбата от букмейкърската къща.

Далеч съм от мисълта, че сега, когато те не са част от отбора, просто ще затрия достойнството на големи футболисти на Локо Пд, които ще останат на златните страници на отбора. Напротив, от падението им, болката на феновете е най-голяма и е редно да си дадем равносметка. Винаги съм готов да контрирам всичко казано дотук - защо заради футболиста Георги Илиев много фенове на Локо Пд ще следят мачовете на ЦСКА. Аз също съм от тях. Това, което ние, простичките хора по трибуните искаме, е да виждаме хора, способни да загърбят всичко и да заиграят за фланелката, заради нас - публиката. Нещо което Жоро направи до последния си мач. Ние не заслужаваме съдържимото между краката на Бобан, като знак на благодарност, че "Винаги сме с тях" и ги обичаме. И ще продължим да го правим, защото това е нашата съдба и задължение.

Пътят, по който новият Локомотив върви, е правилен. Така си мисля. На Лаута се работи с мисъл и идея, така че да няма куфари. Куфари като Хубенов, Лазаревски, гореизброените, че и 34-годишния, натирен от средняшки отбор като Берое, футболист, роден през 1982-а. Дано в крайна сметка, независимо от резултатите, да виждаме хъс и борба. А в крайна сметка любимци ще имаме винаги, стига те да си го заслужат. Сред младоците има такива, но трябва да внимават как ще изиграят картите си. За да дойде времето, когато да ни напуснат - това ще стане, но въпросът е по какъв начин ще решат да го направят. През задния вход, като поредните предали любовта на феновете или през главната порта, като победител - затова, че е бранил преди всичко емблемата на отборът, който е защитавал.

Източник: Ангел Цочев







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 31.03.2006 г.
0
 
 
edin obor!edin kenef!edna diariq!dokomotiv kustendil 2001
Aнонимен
на 13.03.2006 г.
0
 
 
edin otbor!edna publika!edna ideq!lokomotiv plovdiv 1936!
Aнонимен
на 13.03.2006 г.
0
 
 
qj mi huq we neshtastieeeee.....jylta moq priqtelko.....ti poduq i tvoito i na maika ti dupencata.....loko sa sybirali 40 000 v b grupa s.u beroe....zemi procheti malko povechko ili vii v adjisana nqmate kade.....ae sq ne se znaem ot vchera...znaem kolko shtqhte da otidete pri toq silen dyjd na vashata polqnka s gybki....
Volen'12
на 13.03.2006 г.
0
 
 
Ale kvo se zanimava6 s mangali we priqtel,ostavi gi da si me4taqt,vse pak nali sa sabirali 40 000 dushi na ma4 v Blagoevgrad.....za vlizane v A grupa xa-xa.A vchera bqha sabrali 2 hilqdi
Т3d0
на 15.02.2006 г.
0
 
 
пич не се прави на толкова компетентен се еднo си бил футболист или президент.някви свободни съчинения почнаха да правят тъпите черни! 8:1 срещу шампиона за какво говори? да не сме ви виновни че сте товарели вагоните!аре стига с измислени анализи за миналото!фактите са достатъчни
T3d0
на 15.02.2006 г.
0
 
 
пич не се прави на толкова компетентен се едни си бил футболист или президент.някви съчинебия почнаха да правар тъпите черни 8:1 срещу шампиона за какво говори? да не сме ви виновни че сте товарели вагоните!аре стига с измислени анализи за миналото!фактите са достатъчни
Loko
на 14.02.2006 г.
0
 
 
a i tvoite dumi sa lisheni ot logika. "Na Botev bilo precheno da vzeme titlata"!!! Abe, pitch, ti znaesh li koi igrae po tova vreme v CSKA?! Ami polovinata nacionalen otbor e bil tam, be pitch. Drugite polovina sa v Levski. I mojesh li v takav sluchai da mi obisnish, dali sa se nujdaeli ot dopalnitelna pomosht tezi dvata otbora v BG?! Ami misli logichno, be! Edinstveno loko s Bonev, Gocho i Stancho Bonchev sa darznali da pretesniavat sofiiskite grandove, koito naistina sa bili grandove za Bg po onova vreme.
Loko
на 14.02.2006 г.
0
 
 
Pitch, zashto zablujdavash horata. Trakia e rodena s ideiata da se napravi goliam plovdivski otbor, kato se vzemat igrachi ot Spartak, Botev i Lokomotiv. Narodnata lubov obache spasiava Lokomotiv i otbora zapazva svoita avtentichnost. Skoro obache se razbira, che kakto vsiako izkuvstveno sazdadeno neshto, taka i Trakia ne e nishto poveche ot posredstven otbor za vanshna konsumacia. Vsiaka Zaguba na tova komunistichestko sazdanie ot otbora na Lokomotiv se priema na noj v Okrajnia komitet na BKP. Chesto sa otpraviani zaplaji sreshtu Lokomotiv, no estestveno,kakto i Levski, otbora e ostaven da sashtestvuva samo blagodarenie na shirokota obshtestvena podkrepa. Chesto i matchovete mejdu dvata otbora sa ugovariani v goreposochenoto ujrejdenie. Pameten ste ostane edin match, koito e ugovoren za raven, za da ne izpadne Trakia. Bonev i kompania "izpuskat" desetki polojenia i malko predi kraia Chiko izlagva vsichki i pravi 1:0. Nashite sa shokirani. Ottogava datira i priakora na Chiko - lajlivoto ovcharche.
Ted0 !9!2
на 14.02.2006 г.
0
 
 
долното трябваше по-голямата част да е цитат,ама това е тъпотията на plovdiv24
T3d0 !9!2
на 14.02.2006 г.
0
 
 
Когато Спартак става шампион а Ботев взема купата в партията казват ,че никога повече няма да позволят всички купи да отидат в Пловдив.Самия Тодор Диев казва тогава,че му е станало много болно. Помислете върху един факт-Когато Ботев бие ЦСКА и пуска на Левски който в последствие става шампион партията решава да закрие Ботев,тогава се намесва Дража Вълчева и спасява Ботев.Ботев се е явявал отбора от който е зависело кой от Софийските отбори да бъде шампион.ФАКТОР определящ титлата.Тъй като на Ботев е пречено да вземе титлата през много от сезоните и най-пресния пример за това е титлата на Берое ,която заслужаваше Ботев.Шампион отнесъл 8 гола в Пловдив.Много ви е угодно да изопачавате фактите,но ще ви цитирам един лаф от сръбските навиячи за Българския шампионат. В България ЦСКА е отбора на армията,Левски е отбора на милицията а шампион е винаги третия Ботев.Дори хората отвъд граница са прозряли кой е най-стойностния отбор в БГ. Когато Г.Илиев пое Локо в продължение на три години не направиха нищо запомнящо се и се видя ,че без съдии и кинти няма да стане е бръкна се Илиев и готово,отбора записал най-срамната загуба в историята на А група (Славия-Локомотив 9:0)стана шампион.Но как стана това е отделен въпрос.В английски сайт има статистика за всички футболни първенства в Европа(Линка съм го публикувал не еднократно)в справка за последните 25 - сезона в БГ,въпреки спечелената титла от Локо и въпреки,че Ботев на два пъти изпадат в Б група,където Вие имате 14 - сезона,Ботев е на по-предна позиция.Нямам какво повече да коментирам,там където фактите говорят и боговете мълчат. може ли пак да го дадеш че ми стаан любопитно да видя статистиката
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Секретна операция: Задържаха известен диригент за присвояване на много пари
Български национален отбор по футбол
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Марица в Трета лига, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да (435) 54%
Не (299) 37%
Не мога да преценя (69) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: