БФС и БНТ пак спряха да мислят

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 05.08.2007
2542
БНТ няма да предава дербито на Пловдив, докато БФС реши в осем кръга от есента да дублира домакинства и гостувания на Ботев и Локо. Това означава, че в четири от есенните кръгове Локомотив и Ботев ще са едновременно домакини. Спорно е да се говори кое от двете действия само по себе си е по-малоумно. Но е факт, че и двете са пряко насочени срещу пловдивския футбол. Конкретните причини можем само да гадаем какви са, но те са част от тоталното безхаберие което лъха от политиката на БФС и БНТ спрямо футбола във втория по големина град в България.

В БФС е ясно, че това ръководство затъва все повече в неумението си да ръководи футбола. Примери много. Като започнеш от националния отбор. Там за един квалификационен цикъл ще сменим повече треньори, отколкото мачове ще изиграем. Така, че от това ръководство нищо хубаво не можем да очакваме, ама поне един грамотен човек да си бяха наели да им подреди правилно програмата, че май и мачовете на варненските отбори са дублирали. Все пак не можем да очакваме гениална мисъл и изобщо мисъл от футболисти, но все си мислехме, че ще се сетят да си наемат някой който я разбира тази материя, но явно сме ги надценили. Разбира се в БФС са забелязали гафа и при правенето на програма по дни са сложили дублираните домакинства в различни дни. Ама помислиха ли те за полиция, организация и т.н. О да забравихме, че са скарани с мисленето.

Както и да е на гафовете на БФС сме свикнали. Това ръководство може да рита не да мисли. Не трябва да го обременяваме с големи очаквания в това отношение. Но какво да кажем за НАЦИОНАЛНАТА телевизия, която се издържа от джоба на нас пловдивчани. Аз лично предлагам да я закрием. На мен поне вече тази НАЦИОНАЛНА телевизия не ми е необходима. Нито програмите са и програми а и щом ще защитава определени клубни интереси не искам повече да си давам парите за нея. Фенщината и аматьорщината тотално е завладяла БНТ-то. Та в националната телевизи стигнали до гениалния извод да не предават Локо - Ботев. Тук причините са ясни. Злоба, завист и т.н. В София като гледат дербито и обстановката на трибуните им иде да си направят ритуално групово самоубийство. Как може в Пловдив да се играе най-интересния мач, докато на мега-ултра дербито между Левски и ЦСКА най-интересното му са малоумните изказвания на ръководствата им и плюенето по съдята. Футболни достойнства - ами не мерси, отдавна липсват, по-добре и на далавера ни е да си уреждаме мача. Как може агитките на Ботев и Локо да създават подобна атмосфера и хореография, докато феновете в червено и синьо най-много по време на дербито да да си взривят някоя друга ръка или друга част на тялото или да се сбият с полицията. Не, че и тези на Ботев и Локо не създават проблеми, но го правят извън стадиона. На стадиона създават празник и невиждана атмосфера. Еми нека да не предават мача. Те и не заслужават да го гледат, жалко само за останала част от България, която да припомним е поне 6 пъти по-голяма от София и не се интересува от Левски и ЦСКА, че няма да може да гледа най-интересния мач в и без това сивото ни първенство. А да задължително трябва да споменем и защо официално е решено да не се предава Локо - Ботев. БНТ ще дава изключително интересната среща между отборите на Славия и ЦСКА. И там се очакват десетки хиляди по трибуните (в последните няколко години срещата не е събирала повече от 1000-2000), латино - американска атмосфера и невероятна хореография. Очаква се феновете на ЦСКА да опънат трансперант "Всички вън от ЦСКА, отбора да се закрие", докато тези на Славия също няма да останат длъжни и ще изпишат на пожълтели чаршафи "Фен-клуб 5-та възраст: Искаме увеличение на пенсиите".

 



Източник: Кирил Налджиев

Виж коментарите (0)
Още новини от Аналитични новини:
Безумие: Родител пусна детето си чисто голо в Пловдив пред поглед...
Да довършим стадион "Пловдив" или да го направим според новите из...
Защо спечели Пловдив?
Младежи зарадваха пловдивчани с флашмоб с кубински танци
Плевнелиев: Няма да преработя указа си за ЦИК
Светлина в тунела за разкопките в южното подножие на Трихълмието


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).