Билетчето!?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:36 / 23.09.2004
1961
Контрольорите много трудно изпълняват задълженията си, защото не могат да направят нищо, ако пътникът не пожелае да плати глобата си, освен да напишат акт, който гражданите от въпросните групи плащат твърде рядко. Чести са грубостите с тях, както и опитите да бъдат сплашени - с бой или с познати високопоставени в йерархията на "Градски транспорт" ЕООД. Споделят също и че всеки ден срещат едни и същи хора без билети или с фалшиви карти.
Наблюдава се увеличаване на гратисчиите откакто въведоха безкондукторното таксуване. Това е голям проблем от две страни - първо шофьорът-кондуктор не може да следи непрекъснато пътниците, да разглежда подробно картите им, и второ - поради тези причини не може да бъде глобен, че е допуснал нередовни.
Но пък кондукторите също създаваха проблеми с препродаването на билетчета по 2 и 3 пъти, с предпочитания и лично отношение към един или друг пътник. Всичко това може би беше заради механизма на заплащане, който в частните линии е различен и явно по-сполучлив.

А погледнат като цяло масовият градски транспорт в Пловдив е един от най-добрите в страната - като организация и цени, половината от пловдивчани ползват някакви намаления или пътуват почти безплатно. Но на останалите пък все им се струва, че 50 ст. са страшно много пари, когато не получаваш нещо, което можеш да пипнеш. А с тях всеки от нас заплаща една много важна услуга, както и част от собственото си достойнство.

Виж коментарите (0)
Още новини от Аналитични новини:
Безумие: Родител пусна детето си чисто голо в Пловдив пред поглед...
Да довършим стадион "Пловдив" или да го направим според новите из...
Защо спечели Пловдив?
Младежи зарадваха пловдивчани с флашмоб с кубински танци
Плевнелиев: Няма да преработя указа си за ЦИК
Светлина в тунела за разкопките в южното подножие на Трихълмието


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).