ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Политически
Общество
Ботев гони 8-о място с голобради момчета
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:00 / 03.08.2005Коментари (3)1704
©
Нахъсани хлапаци, култов вратар и плей-мейкър мечта. Това са козовете на завър-налия се в елита Ботев през започващото на 6 август първенство. Младоците, които натрупаха опит в "Б" група, са жадни за изява. Но дали ще стигнат до славата, ще се разбере още в първия кръг. Тогава те ще имат първото тежко изпитание - да победят шампиона ЦСКА. Саидходжа, Урумов, Куртев, Кръстев, Тимонов и другите хлапета в отбора, воден от Ясен Петров, не смятат да се предават без бой срещу армейците. Най-малкото клубът има традиции как се побеждават Левски и ЦСКА. Това е една от причините да започнем представянето на новаците в елита с пловдивския отбор.

Вчера футболистите получиха и допълнителен стимул, на който трябва да служат за пример. Това е женският тим Ботев. Фенове и играчи еднакво полудяха от радост, след като научиха за това решение на ръководството. В женския отбор ще играят девойки между 14 и 18 години, които се селектират от Илия Кунов. Подполковникът от резерва досега водеше старшата възраст в детско-юношеската школа, която взе сребърните медали в първенството. Няколко момчета от този тим вече са в първия отбор, чийто девиз е "Младостта не е порок". Но никой не трябва да се заблуждава с ЕГН-тата на играчите от Ботев. Някои от тях може и да са деца, но вече от четири години защитават честта на най-стария отбор в България. Става въпрос за Георги Андонов, Даниел Божков, Стефан Костадинов и Емил Урумов. Присъствието им се отразява добре на новобранците от школата, защото те им помагат да се адаптират по-лесно. В ролята на учител е другият голям жокер в състава на Ботев - 100-килограмовият вратар Лилчо Арсов. Той е видял всичко в родния футбол. Нищо не може да го учуди или стресне. "Ще сбъркат тези, които ни подценяват. В никакъв случай тази година няма да се борим за оцеляване. Реалистично е да финишираме в средата на таблицата", твърди 33-годишният Арсов. Той знае добре, че голямата тежест ще падне върху неговите мощни плещи и тези на другия ветеран в отбора - Костадин Видолов. 35-годишният халф не само че организира играта на Ботев, но е и голямата разлика от повечето конкуренти в "А" група. Не са малко специалистите, според които Видолов е най-добрият футболист в България на своя пост въпреки годините. Опитът му и пасовете са безценни, а формата му ще реши до известна степен съдбата на жълто-черните.

На Ботев обаче са му необходими още две неща, за да може да се задържи в елита - успешен старт и спокойствие. Победа или равен срещу ЦСКА в първия кръг ще вдъхнат самочувствие и още по-голям мерак за изява в младите футболисти. Загубата може да се окаже фатална. Отборът в момента се радва на привидно спокойствие. Куп "съветници" и зложелатели обаче вече са наточили ножовете и само чакат първата грешка, за да разкъсат Ясен Петров и футболистите. Време е президентът на клуба Димитър Христолов да спре да се влияе от приказките на външните хора и да даде на тима свобода на действие. Все пак предстоящото първенство ще се окаже преломно и за него. Сега ще се види дали политиката на Христолов е правилна. Къде от безсилие, къде от безпаричие, но той трябваше да залага на младите. Ако Ботев се представи прилично в "А" група, Христолов ще се бетонира на поста. Освен това клубът ще се радва и на пълна каса, тъй като ще може да продаде за двойни пари младите си таланти. И в момента на стадион "Христо Ботев" има куп запитвания за Божков, Костадинов, Урумов и Въргов. Христолов обаче бе категоричен: "Без пари няма да дадем никого." Освен това мечтата му е да пробие на пазара в чужбина.

На нашенския обаче Ботев бе пас и при купуването. Клубът взе само един нов играч - Георги Какалов от Литекс. Новобранецът показа доста интересни неща в първото полувреме на мача срещу Нафтекс, в което тимът бе официално представен пред своята публика. Разгромната победа с 4:0 обаче не бива да лъже никого. Ботев има и силни страни, но и много пробойни. Тимът е най-силен в атака, където конкуренцията е страхотна. В средата на терена нещата също изглеждат добре, но в защита има много неща за изчистване. Бранителите изпадат в паника при статични положения, а и често правят непринудени грешки. Ясен Петров трябва да работи здраво, за да отстрани проблемите.
Иначе Ботев картотекира безпроблемно 28 играчи. Без права останаха Петко Аргилашки и нападателят Тошко Тодоров. Вратарят Стефан Стойчев пък е единственият, който все още има проблеми с контузия. Той ще носи още две седмици шина около коляното. Това обаче не е фатално за тим, чиято врата се пази от изпечен ветеран като Лилчо Арсов.

Анализът е на вестник "7 дни спорт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
BOTEV HOOLS
на 08.05.2006 г.
0
 
 
OStava v A! !kakALOV ELAVA BATE SAMO TI IGRAE6!DRUGITE NE ZASLUJAVAT DA JIVEQT.SAMO IZLAGAT SVE6TENNATA FANELKA!!!TRAKIQ FOREVER!!!!
goro andonov
на 26.09.2005 г.
maina
на 04.08.2005 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Бюджет 2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: