ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Политически
Общество
Четири кръга по пътя към ада
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:25 / 08.05.2006Коментари (31)4303
©
Четири кръга преди края на първенството, голямата интрига отново е свързана с битката за оцелявене в елитната група. Шампионът е почти ясен, има малка интрига около третото място, но борбата за оставане се ожесточава с всеки изминал кръг. В оставащите четири мача (а за Родопа само три) ни чака ожесточен трилър, чиито изход вероятно ще държи на тръни феновете на Ботев, Родопа, Пирин 1922 и Нафтекс до последната секунда на последния мач.

В събота Ботев (Пд) продължи с титаничните си напъни да изхвърчи от групата, след като завърши 0:0 у дома с Беласица. Именно пълната неспособност на „канарчетата" да бият на своя стадион равностойни наглед отбори може отново да ги върне във Втора дивизия. Равенството с Беласица и това с Берое във втория пролетен кръг може да се окажат фатални за „канарчетата". Все пак тимът на Димитър Христолов има един шанс да се спаси, но той наистина ще е последен, предвид изключително тежката програма на отбора - в последния кръг „жълто-черните" приемат Пирин 1922 и победата е повече от задължителна. Преди това пловдивчани на хартия нямат никакви шансове срещу всеки един от съперниците - градското дерби с Локомотив, домакинство с Левски и гостуване на Нафтекс. Първите едва ли ще се лишат от удоволствието да видят на дъното големия си съперник. Левски пък просто е задължен да вземе победата в Пловдив, след равенството срещу Славия, за да вземат титлата. Нафтекс не може да си позволи повече издънки, ако иска и догодина да играе в елита. Конкретно за мача с Левски, съдбата си прави жестока подигравка с Ботев. В последните години „жълто-черните" два пъти изпадаха от елита и двата пъти това ставаше след мачове с Левски на стадион „Христо Ботев". Каква по-голямо изпитание от това най-омразният ти отбор, след Локо (Пд), да те изхвърли от групата три пъти поред?

В Пирин 1922, подобно на Ботев, направиха всичко по силите си отборът да се озове на дъното. Изпадането ще е истинска сензация, дори по-голяма от тази на Нафтекс. Защото отборът е сред най-стабилните финансово в „А" група, а през есента направи големи мачове, като първо победи Литекс насред Ловеч, а след това отмъкна точка от Левски. Сега от тези успехи нищо не е останало, а под ръководството на Кирил Качаманов мразеният в Благоевград тим прави отчаяни опити да изплува над чертата.Отборът от Симитли обаче има по-големи шансове от Ботев да се спаси още преди решителния мач в Пловдив. Просто програмата му е по-лесна - приема напълно неадекватния тим на Родопа, гостува на Славия и играе вкъщи с Вихрен. Победата над Родопа не би трябвало да подлежи на съмнение, успех в „Овча купел" също не е невъзможен (спомнете си какво направи Славия последните два сезона у дома срещу изпадащия и тогава Родопа). Така отборът на бившия славист Кирил Качаманов, колкото и да е в трагично състояние, има шанса да обезмисли двубоя с Ботев.

Най-безнадеждно е положението на Родопа. Тимът от Смолян просто няма потенциал за да играе сред най-добрите в България. Много е трудно да се предположи, че в сегашното си състояние Родопа може да вземе нещо в Благоевград, срещу ЦСКА вкъщи и в Стара Загора.

Най-любопитно е положението на Нафтекс. Допреди три дни всички смятаха този отбор за напълно обречен, но дали наистина е така? Победата в Смолян промени ситуацията коренно и приказките на Георги Василев, че отборът има шанс за оцеляване съвсем не са безпочвени. Разбира се, спасяването на Нафтекс минава през едно задължително условие - четири победи до края. И в това няма да има нищо сензационно като се имат предвид съперниците - Славия (вкъщи), гостуване на Вихрен, домакинство на Ботев и гостуване на Литекс. Последният е напълно възможен мач, ако „оранжевите" веча са си осигурили третото място. Проблемът на Нафтекс и Георги Василев обаче се крие в... бившите му отбори Левски и ЦСКА. Резултатите на борещите се за титлата грандове може така завъртят рулетката, че да изхвърлят Нафтекс от групата. Така например, ако ЦСКА победи Локо (Сф), ще реши проблема на Литекс с третото място и ще направи последния мач на ловчанлии срещу Нафтекс съвсем безпредметен. Същото важи и за мача от предпоследния кръг Левски - Литекс. Двата тима може да си поделят по една точка, с която едните стават шампиони, а другите си осигуряват бронза. От друга страна програма до края на шампионата е като по поръчка за бургаския тим - Нафтекс не само ще играе три мача срещу отбори, които няма за какво повече да се борят, но също така приема на своя стадион един от преките си конкуренти. През това време останалите конкуренти ще се самоизядат в мачове помежду си. източник: meriadianmatch.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 31.01.2007 г.
0
 
 
ae dano nqko isa seti da pro4ete tva ve4e an sfur6en fakt. botev ostaan i prai nai silniq si sezon ot mnogo godini i ebahme agitkata ot stolipinovo. na prolet pak 6 vi ebem an sobstfeniq vi stadion
canara
на 22.05.2006 г.
0
 
 
ei cigani bqlo 4erni ebete si maikite we ne6tasnici samo ma4ove kupuvata ebal sam vi maikata
13
на 09.05.2006 г.
0
 
 
Бездарието на журналята продължава. :) Левски винаги е бил и ще бъде най-големия враг - никога няма да е след Локо. Който не е запознат - да не пише. :) ..... Иначе гледам циганките отнове не се интересуват от БОТЕВ ПЛОВДИВ. :)
1936
на 09.05.2006 г.
trible h
на 09.05.2006 г.
0
 
 
abe tapi jalti papagali neupitomeni kato loko niama da e kato nikoga kato vas zashto se draznite ot nas zashto ni opsajdate nadavaite mnenie nikoi ne vi pita botev ebati tapacite!
Aнонимен
на 09.05.2006 г.
0
 
 
a vas kat vi gledam boikotskite 4arshafi da ne mislish che ne placha ot smqh jaltur tap,moje da ne sme juve,no sme PLOVDIV! aide kam b gruba pak s minioro...
BOTEV
на 09.05.2006 г.
0
 
 
plovdiskoto juve-ha-ha-ha. "Tartorite" spriaha da vikat po megafona juve i vsi4ki lainar4eta spriha da si otvarit mirizlivite usti. Abe samo kato gi vidi6 i ti stava sme6no.
Aнонимен
на 09.05.2006 г.
0
 
 
mi to4no 6toto e momi4ence a te super mnogo razbirat ot futbol deiba i prostite putki
xaxa
на 09.05.2006 г.
0
 
 
tva momichence zashto govori taka siakash Mitko ne im kupi matchovete s Loko Sf i Vihren, che da ostanat v grupata?!?
botev_girl
на 08.05.2006 г.
0
 
 
Nie ne iskame nikoi da ni momaga...nie sme Botev-otbora na Plovdiv...nie ne sme prodajnici nie sme Botev Plovdiv... a Botev e religiq...nikoga nqma da ostane sam nezavisimo kade e...nikoga fen na Botev nqma da si izgori fanelkata za6toto otbora mu e izpadnal...NIKOGA LOKO NQMA DA BADAT POVE4E OT BOTEV ZA6TOTO LOKO SE PRODADE ZA6TOTO LOKO VE4E NE E PLOVDIV...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Да помогнем! Внук на "жълто-черна" легенда се бори с тежка болест
Първа лига, сезон 2024/2025
Подхвърлиха бебе пред къща в Айтос
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: