ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Политически
Общество
Да играеш със сърце
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:58 / 27.08.2006Коментари (35)4198
©
Пловдив преживя поредното си дерби. Както винаги, то бе съпътствано с тежки сблъсъци между агитките преди срещата и погроми, качествен футбол, много драма и развръзка в последните минути. Това може да се случи само в една футболна среща в родината ни. Отдавна всички, и особенно в града под Витоша, се питат каква е липсващата подправка, за да може и техните дербита поне малко да заприличат по заряд на пловдивското.

Всички в Пловдив знаем каква е тази подправка, но за съжаление тя не се продава. Нея не можеш да е вземеш. Левски и ЦСКА може да купят всички качествени играчи на Локо и Ботев и пак няма дори да се докоснат до качеството на дербито под тепетата. Причината е, че този мач не се играе толков с футболни умения и под влияние на обещаните премии колкото със сърце.

Затова и моментното финансово и спортно-техническо състояние на двата отбора никога не е влияело толкова на развоя на срещата. Докато при Левски и ЦСКА бие отбора с повече точки в момента, освен ако разбира се, не са договорили срещата, както най-често се случва в последните години.

Ботев - Локо остана последното истинско дерби и в София това изобщо не се харесва. В столицата правят чудеса от храброст, за да заличат пловдивското дерби, но така единствено признават поражението си. То не бяха местене на дербито в ранни часове, в делнични дни и преки телевизионни предавания. Въпреки това публиката всеки път е на стадиона и тотално заличава по колорит, пиротехника и подръжка презадоволените софийски запалянковци.

А това, че дербито се играе от сърце го знаят всички. Знаят го и запалянковците и затова всеки път са на трибуните. Затова се бият преди мача. Защото знаят, че футболистите на терена след няколкко часа ще се "сбият" заради тях. Доказателство бе и начина по който Йордан Минев се затича в трибуните и скочи на мрежата след последния съдийски сигнал. Показателен бе и фактът, че в желанието си срещата да свърши при резултат 3:2 Георги Какалов прегърна топката преди последният съдийски сигнал за което получи втори жълт и сътоветно червен картон. Покоазателен бе и моментът когато Самокишев направи дузпата и Краси Димитров отиде и го изблъска за глупостта си. В този момент дори опитният капитан на "черно-белите" действаше под влияние на емоцията от дербито. Треньорското ръководство на Локомотив пък извади веднага Самокишев не толкова защото го обвиняваше за дузпата, а защото знаеше, че младокът ще рухне психически. Така и стана. Излизайки от игра Самокишев скри лицето си с фланелката си. Но най-показателни бяха сълзите на бразилецът Алекс след срещата. "Кариоката" не можа да овладее добре една топка в защита, вездесъщият Видолов му е открадна, подаде към прекаралият два месеца в ареста нападател Дормушали Саидходжа и той успя да преодолее Колев за крайното 3:2. Алекс събра сили да доиграе срещата, като в последните менути се впусна в отчаяни атаки, но след последният съдийски сигнал рухна на земята. Целият отбор на Локомотив се втурна да успокоява младокът, но той бе неутешим. Плачеше искрено с истински мъжки сълзи. Емоция и сърце. Това драги радио слушатели, както нарече телевизионните зрители един от водещите на БНТ, не може да се види в друго дерби в България. Футболът в Пловдив е жив дори и без солидни финанси и още дълго време ще кара пловдивските запалянковци 90 минути сърцето им да се разхожда до петите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
minuva4
на 31.08.2006 г.
Aнонимен
на 28.08.2006 г.
Aнонимен
на 28.08.2006 г.
Aнонимен
на 28.08.2006 г.
100% ANTI 6OP
на 28.08.2006 г.
0
 
 
nie se mrazim mnogo tva e no IMAME EDIN OB6T VRAG KOITO OT 100 GODINI PRAVI VSI4KO VAZMOJNO DA NI ZALI4I OTBORITE OT LICETO NA ZEMQTA
Папагал
на 28.08.2006 г.
0
 
 
И на "Гладстон" ви пребихме и на терена ви набихме!!!!! Какво искате още тъпи буфери и мангали! Вземайте влака за Кустандил и марш в б-група, нещастници. Кой ви каза , че можете да играете футбол?! Откак отстреляха мутрата Илиев май няма кой да купува и да продава мачове, а?! Ай КАНАРИИИИИ!!!!!
Aнонимен
на 28.08.2006 г.
0
 
 
Защо не публикувате вече статиите на Стойчо Генов (анал-лизатора от 7 дни спорт) за мача в Пловдив? След като любимия му отбор загуби, момчето се е постарало да опише само простотиите преди и след мача с което "издига" имиджа на пловдивския футбол.
PLOVDIV
на 28.08.2006 г.
0
 
 
PLOVDIV BIL SAMO "VA6".....SAMO "NA6"..... Vsi4ki kriakania si gi nosete na selo....Plovdiv si e na Plovdiv .....za da si Plovdiv4anin e nyjno ne da si kupi6 panelka v Trakia, nito da si roden tyk..... Nyjno e da si Dostoen, 4esten i Ne-lizemeren balgarin..... NYJNO e da si VSI4KO, koeto vie JALTI Kyrvi NE STE !!!
PLOVDIV
на 28.08.2006 г.
0
 
 
PLOVDIV BIL SAMO "VA6".....SAMO "NA6"..... Vsi4ki kriakania si gi nosete na selo....Plovdiv si e na Plovdiv .....za da si Plovdiv4anin e nyjno ne da si kupi6 panelka v Trakia, nito da si roden tyk..... Nyjno e da si Dostoen, 4esten i Ne-lizemeren balgarin..... NYJNO e da si VSI4KO, koeto vie JALTI Kyrvi NE STE !!!
1
на 28.08.2006 г.
0
 
 
ai kanari-vie ste otbora na plovdiv!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Да помогнем! Внук на "жълто-черна" легенда се бори с тежка болест
Първа лига, сезон 2024/2025
Подхвърлиха бебе пред къща в Айтос
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: