Глас фенски: Уморих се да съм фен на Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (37)
11:25 / 08.06.2006
5160
В редакцията на Plovdiv24.com пристигна писмо, подписано от фен на Ботев, който помоли мнението му да бъде публикувано. Като медия, която се стреми да обслужва изцяло интересите на своите читатели, решихме да публикуваме писмото. Призоваваме всички наши читатели, желаещи мненията им да достигнат до широката ни аудитория, да ни изпратят по e-mail своите мнения.

Пиша тези редове, осъзнавайки, че едва ли има сила, която в този момент да измести президента на Ботев Пловдив от мястото му. Сигурен съм също така и че едва ли има сериозен купувач за прословутите Христолови Акции. Ако имаше той (бате Митко) би ги продал на секундата, защото е търговец и нищо повече.

И все пак …
Уморих се да бъда Фен на Ботев! Да ходя на стадиона само за да чопля семки. Да страдам ежеСезонно дали моят отбор ще остане в групата, а напоследък доста често и дали ще влезе в по- горна. Да наблюдавам футболисти с умения по- скромни от на повечето деца по кварталните площадки. Да се хващам като удавник за сламка за всеки слух за смяна на собственика на отбора.

Затова че ми омръзна тази агония, а и защото мисля, че все пак коректив на ситуацията следва да сме всички ние свързани по някакъв начин с клуба предлагам:

Господата К. Видолов и К. Андонов да откажат предлаганият им пост на треньор на Ботев (за спряганите Г. Василев и В. Вуцов е без съмнение, че няма да дойдат, освен ако не са психически НЕуравновесени), защото е наивно да се мисли, че един млад специалист може да има развитие на чело на ОБРЕЧЕН отбор. Колкото и да са “зелени” Коце и Киро знаят, че за да се работи спокойно в БОТЕВ ще са необходими не едно и две нови попълнения, които е ясно че няма да получат.

Футболистите на Ботев с изтичащи договори, които имат предложение да сменят клуба да го направят дори и финансовите условия да не са много по- добри. Сигурно е че Саидходжа, Божков или Кръстев ще имат много по- сериозни шансове за израстване в отбор като Черно Море или Беласица (най-малкото защото в тези отбори ще избегнат СТРЕСЪТ от борбата за оцеляване), да не говорим за Литекс, ЦСКА и Левски.
Феновете да спрат да говорят и да мислят за Ботев Пловдив. За да не подхранват илюзиите на един Бос и на Футболната общественост, че отборът съществува, или поне диша.

... не зная какъв ще е резултатът от подобни действия. Може би никакъв. Но струва ми се сме длъжни да опитаме. Може пък уважаваният от мен Господин Д. Христолов да разбере, че акциите за собственост на едно дружество са безспорни, но начинът на управление и най- вече личното отношение на притежателя към марка с почти ВЕКОВНА традиция и заемаща място в сърцата на хиляди хора са Публично достояние.

Ясен Петков


Източник: Ясен Петков

Виж коментарите (37)

Още по темата (1):
09.06.2006 Фенове на Ботев несъгласни с изразеното мнение
Още новини от Аналитични новини:
Безумие: Родител пусна детето си чисто голо в Пловдив пред поглед...
Да довършим стадион "Пловдив" или да го направим според новите из...
Защо спечели Пловдив?
Младежи зарадваха пловдивчани с флашмоб с кубински танци
Плевнелиев: Няма да преработя указа си за ЦИК
Светлина в тунела за разкопките в южното подножие на Трихълмието


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).