Господин министре, докога?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
16:52 / 22.02.2006
3206
България отново остана потресена от поредното показно и нагло убийство насред центъра на София. Този път жертвата беше Иван Тодоров-Доктора. Мястото на убийството – квартал „Лозенец”.

Всичко това става в момент, в който, според думите на министъра Петков, държавата се намира в състояние на война с престъпниците. Оказва се, обаче, че тези престъпници са в... БЧК. МВР хвърли огромни ресурси, за да докаже далавери в Червеният кръст, по телевизията се изредиха мюфтии, директори и прочие длъжностни лица, всеки от които със своя версия на случилото се.

В същото време един случайно пръкнал се човек с турско име обяви, че иска двуезична държава и представи някакви си 6500 подписа за това. МВР след дълго мислене се реши да разследва тези подписи. Преди година един друг нарече българите – изроди, МВР си затрая.

Пак откакто господина министъра Петков е начело на МВР се случиха и други интересни неща.

В Благоевград подозрително почина арестант. Първоначалната реакция на МВР беше, че младият мъж е починал от сърдечен удар. След това се оказа, че все пак може би е починал от полицейското насилие. В крайна сметка няколко фуражки в Благоевград останаха без синекурните си длъжности, а господин министърът Петков „изрази съжаление” пред роднините на пребитият до смърт арестант.

След това насред София убиха Емил Кюлев – известен не само в България банкер. Господин министърът Петков излезе пред публиката в едно предаване и каза, че положението било „или те, или държавата”. Говореха се сложни думи за „атака срещу престъпността”, за „унищожаване на корените й”, за това, как „МВР знае кои са тези и за седмица-две ще ги приберем”.

Явно шефът на БЧК е точно този. Евалла, аферим, господин министър Петков. Вие решихте проблема на организираната престопност в България!

Ако мога да го играя пророк, отново ще се повтори ситуацията с всички показни убийства последните години: „МВР прави всичко по случая, има заподозрени, скоро ще решим случая”... и толкоз. Явно никому не прави впечатление потресаващо детайлната информация, изнасяна от органите след поредното убийство: „висящи дела, контрол над наркоканалите, продажба на проститутки”.

Въпросът, който задавам е следният:

ДОКОГА, ГОСПОДИН МИНИСТРЕ ПЕТКОВ?

Какво още трябва да се случи, за да подадете оставка? Трябва ли като вашият съпартиец от ерата Виденов да умират полицаи като мухи, а вие да се забавлявате в компанията на манекенки, та чак тогава да подадете оставка?

Източник: Кирил Тодоров

Виж коментарите (6)

Още по темата (10):
25.02.2006 Имало сигнали, че Доктора изпрал над 100 млн.
24.02.2006 Министър-председателят настоя за повече ефективност в противодействието на престъпността
24.02.2006 Връзки межди престъпни босове и държавни управници стоят зад убийството на Доктора
24.02.2006 Съдружник на Доктора под домашен арест
23.02.2006 ДСБ: МВР са преупредили престъпните босове да напуснат страната до 2007 г.
23.02.2006 Доктора - жертва на ген. от предишното ръководство на МВР
Още новини от Аналитични новини:
Безумие: Родител пусна детето си чисто голо в Пловдив пред поглед...
Да довършим стадион "Пловдив" или да го направим според новите из...
Защо спечели Пловдив?
Младежи зарадваха пловдивчани с флашмоб с кубински танци
Плевнелиев: Няма да преработя указа си за ЦИК
Светлина в тунела за разкопките в южното подножие на Трихълмието


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).