ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Политически
Общество
Кой ще плати за непочистените улици?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:55 / 07.02.2006Коментари (7)1752
©
Вече втори ден Пловдив за пореден път е като алпийско градче. Този път снеговалежът не бе нито обилен, нито изненадващ. Вчера машините за почистване на улиците реагираха доста късно и отново въпреки големите обещания почистиха само основните булеварди на града.

Почистени поне до някъде са и повечето спирки. Друг е въпросът, че чистейки спирките служителки от ромски произход не веднъж са застрашавали движението и автомобилите, хвърляйки буците втвърден сняг директно под колите. Диспечерите на превозваческите фирми и дежурните от Гражданска защита заявиха, че въпреки големия брой машини, които се впуснаха да почистват вчера сутринта, резултати няма и движението в града е силно затруднено. Шофьори от “Градски транспорт” коментираха, че разчистването на автобусните спирки е започнало едва след 7,30 часа и автобусите спират направо на пътното платно и слизащите и качващите се пътници са принудени да се движат между колите.

Въпросът обаче е как пловдивчани да стигнат до тези почистени булеварди и спирки? Малките улички и тротоарите в жилищните квартали и днес са абсолютно непочистени и само дългогодишните умения да балансираме върху леда и да прескачаме кишата ни помагат да се справяме.

Според наредба на общината всеки гражданин и всяка фирма са длъжни да почистят тротоарните площи пред домовете и офисите си. Ако не го сторим ни грози заплахата от налагане на глоба. Въпросът, който си задаваме всички е кой ще понесе глоба за непочистените улици на града, както и за пешеходните зони, които се полагат на общината. Вероятно и този път кметът и областният управител ще излязат със становище "недоволни" от почистването на града и до някъде ще смекчат неприятното чувство у гражданите, че са останали отново забравени от институциите, които трябва да се грижат за тях.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
EDNA OT MNOGOTO POTA
на 07.02.2006 г.
0
 
 
UJASO E KOGATO KATO MALOMNI PREDOSTAVIAME SREDSTVA POD FORMATA NA DANACI I TAKSI DA NE NI SE DAVA OTCHET ZA KAKVO SE HARCHAT KAK NABABNALATA OBSHTINSKA ADMINISTRACIA E UGOENA DO NEUZNAVAEMOST - BEZOTGOVORNA KAM ZADALJENIATA SI A EDNA CHAST OT TIAH TOLERIRA BEZAKONIATA
osil
на 07.02.2006 г.
0
 
 
Az ste wi kaja samo edin fakt bez komentar toi ste e izlishen: -4asyt e 12.00 snegowalejyt otdawna e sprql ,po aswalta nqma snqg ama towa ne pre4i na dwa snegorina da wyrtqt po "Kuklensko shose".
Ivanov
на 07.02.2006 г.
0
 
 
Ne rasbraxte li skapi sagrasdani ce tosi Lekar gleda samo sobstvenijat si Dsob i ne rasbira nisto ot Ikonomika. Pitam kade e tuka Prokuraturata? Cista mafiotska Korupcija!!!
Aнонимен
на 07.02.2006 г.
0
 
 
Чомаков много добре знае какво прави там и къде отиват нашите пари от такси и данъци част от тях запълват и неговото джобче по неизвестни причини
Яростен
на 07.02.2006 г.
0
 
 
Ами аз викам пак да си преизберем кмета и да си плащаме редовно таксите и данъците, да спонсорираме екоглобал само че преди да дойде следващата зима да си сме си стегнали багажа и да сме отишли в някоя страна дето знаят какво да правят с обществените пари и да си идваме за по един месец на нашите курорти само.
недовплен
на 07.02.2006 г.
0
 
 
Чомаков,незнам изобщо какво правиш там,знаеш ли какво става около теб бе глупак.Вземи си ходи в Белащица и повече не се появявай тука,боклук нещастен.
BG
на 07.02.2006 г.
0
 
 
Ееее, хайде сега...нали "ЕКОГЛОБАЛ" и другата фирма за почистване взеха 23 милиона лева, а вие искате и да почистват!Ама не ставайте смешни..Това никога няма да ни се случи, защото сме МНОГО търпелива нация и само си мрънкаме тихичко, а те си "усвояват" парите предимно за лични нужди.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Бюджет 2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: