Мнение: Какалов пак ще се издъни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:31 / 06.09.2007
3528
Има една древна китайска мъдрост. Тя гласи, че ако едно нещо се случи веднъж, то може никога повече да не се случи. Ако обаче дадено събитие се повтори два или три пъти, то със сигурност ще има още много такива случки. В тази връзка компромисът, който направи ръководството на Ботев към Георги Какалов, май не трябваше да се случва. На всички е ясно, че в най-скоро време скандалният нападател ще направи друга издънка. Дали тя ще е последната му в Ботев, няма никакво значение след толкова много направени компромиси дотук.

Големият въпрос е нужен ли е Георги Какалов на Ботев. Според ръководството - да. След като му търпи циркаджийските номера вече две години. Явно на стадиона край Бирената фабрика още добре помнят головете му от миналия сезон срещу ЦСКА, Левски и Локо (Сф). Шефовете на жълто-черните обаче като че ли умишлено забравят, че той си изпроси почти толкова червени картони, колкото и попадения мушна в противниковите врати.

Според мен най-правилното решение беше футболистът да бъде трансфериран моментално в първия клуб, който предложи някаква сума, каквато и да е. А такива отбори наистина имаше. И от чужбина, и от България, включително Литекс, Левски, ЦСКА, та дори и втородивизионният Сливен. Поне на три пъти Какалов обещаваше официално, че ще се промени и няма да демонстрира поведението, заради което преди години беше изгонен от Литекс като куче. Обещанията засега обаче останаха празни. Преди време всички централни медии отделиха няколко страници за скандала в националния отбор, когато по време на тренировка преди евроквалификацията срещу Беларус Димитър Бербатов напусна заниманието след разправия с Мъри Стоилов. Ако само една част от присъстващите в Беларус журналисти имаха възможност да гледат по-често тренировките на Ботев, щяха да се хванат за главата. Поне 20 пъти за последните два сезона Какалов е напускал заниманията, когато си иска и заради каквито и да е причини. Дори за неотсъдена дузпа по време на двустранна игра. Ако това се бе случило в голям европейски клуб, футболистът отдавна щеше да е просто минало за големия футбол. В Ботев явно номерата му обаче минават и след като има кой да го търпи, той ще продължи да прави дивотии по терена. Безспорно Какалов е добър играч и притежава огромен талант, но само това не е достатъчно, за да успее като играч. Ако дисциплината ти е нула, може да се радваш само на често присъствие в медиите, и то не за дълго. Ако се окажа прав, още до края на есенния полусезон Какалов пак ще се забърка в скандал. Не се ли случи това, той поне ще опровергае китайската мъдрост, спомената в началото.

Анализът е на Стойчо Генов от "7 дни спорт".


Виж коментарите (0)
Още новини от Аналитични новини:
Безумие: Родител пусна детето си чисто голо в Пловдив пред поглед...
Да довършим стадион "Пловдив" или да го направим според новите из...
Защо спечели Пловдив?
Младежи зарадваха пловдивчани с флашмоб с кубински танци
Плевнелиев: Няма да преработя указа си за ЦИК
Светлина в тунела за разкопките в южното подножие на Трихълмието


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).