Невъзможно е съставянето на ново правителство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
10:57 / 26.06.2005
1667
"Коалиция за България" очаквано спечели Парламентарни избори 2005, но с неочаквано малка преднина. Дори обединявайки се с ДПС, двете партии не могат да сформират мнозинство за съставянето на ново правителство.

Лидерът на социалистите Сергей Станишев твърдо отказва коaлиране със крайно левите "Атака" и по този начин ликвидира реална възможност да състави правителство, което да оглави.

Трудно е да се повярва, че някоя от другите политически сили, преминали 4%-та бариера(ОДС, ДСБ или БНС) ще се съгласи да участва в кабинет сформиран и оглавяван от социалисти.

В същото време от НДСВ се надяват на провал при сфоримирането на мнозинство от страна на "Коалиция за България", провал, който да им даде възможност те да съставят кабинет. Хипотеза, която също е трудно осъществима. От една страна движение Aтака, което взима немалките 8% едва ли ще се съгласи на участие в дясноцентриско правителство. От друга страна пък лидера на ДСБ Иван Костов, твърдо заяви своята позиция, че няма да участва в кабинет съставен от Симеон Сакскобурготски.

Политическата ситуация в България винаги е била сложна от което негативите по право са за сметка на редовия гражданин. Този път обаче ситуацията е патова и само сложни политически сделки могат да спасят бълагрина от нови предсрочни парламентарни избори. Ключът при воденето на преговори в тези сделки се казава Иван Костов, но бившия премиер е съгласен на компромис само ако той оглави правителството.

Виж коментарите (16)
Още новини от Аналитични новини:
Безумие: Родител пусна детето си чисто голо в Пловдив пред поглед...
Да довършим стадион "Пловдив" или да го направим според новите из...
Защо спечели Пловдив?
Младежи зарадваха пловдивчани с флашмоб с кубински танци
Плевнелиев: Няма да преработя указа си за ЦИК
Светлина в тунела за разкопките в южното подножие на Трихълмието


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).