ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Политически
Общество
Номера вместо футболни аргументи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:26 / 20.08.2007Коментари (0)3815
©
Новото футболно първенство започна. Със старта на надпреварата стана ясно, че само името и спонсора са му нови. Корупцията и глупостите по българските терени са си старите и започнаха от първия кръг. Феновете на Левски приключиха старото първенството, изпотрушавайки стадиона в Стара Загора, „червените" им „приятели" от ЦСКА поеха щафетата, чупейки стадиона в Ловеч още в първия кръг.

Напоследък публикувах няколко анализа за целенасочената война на софиянци и цялото БФС срещу пловдивския футбол. Не ми е самоцел да пиша само на тази тема, но се случват неща, с които като редови привърженик на пловдивския фубол не мога да се съглася. Плюх по тях, но не с празни думи, а с факти. Ефект за сега поне няма. Не е лесно да им налееш мозък. Иска се упоритост и последователност. Затова продължавам.

Само за два кръга се случиха куп глупости, които удрят пряко по пловдивските представители в „А" група. Като не могат с футбол в София тръгнаха да ни борят със селски номера. Комплексирана медия продължи да нарича президента на най-стария футболен клуб в България Митьо Селския. Ако мерят с еднакъв аршин очаквам статии, в които ще нарекат президентите на Левски и ЦСКА с прякорите им сред фенските маси. Повярвайте ми такива няма да има. Фенщината и комплексарщината няма да им го позволят. Тези дори не заслужават повече да им се обръща внимание.

Преди началото на първенството най-добрия нападател на Ботев Какалов забегна в Сливен. Много добре знаем, кой коли и беси във второразредния отбор. Днес излезе информация, че отборът на Ботев е заплашван, че ще има проблеми с лицензирането следващата година, ако не пусне Какалов. И това ако не е открита атака на най-високо ниво здраве му кажи.

Локомотив също не бе пожален още със старта на надпреварата в родната „А" група. Първият удар се опитаха да нанесат от Левски. Ръководството на „евробоеца" се опита по възможно най-долния и неморален начин да открадне Камбуров. Мартин обаче разби на пух и прах самолюбието им. Нападателят отиде в София, изслуша предложението на шампионите и каза „Не, мерси в Локомотив е по-добре". „Сините" още не могат да се поберат в кожите си от яд. Естествено веднага излязоха статии от рода на „Видиш ли Камбуров избрал Локомотив, защото няма да се напряга и пак ще е звезда, докато в Левски ще трябвало да тича редом с всички". Е по-голяма глупост и простотия не бях чел. Чета и не вярвам на ушите си. Мислих, че Левски и обкръжението им от медии, които си мислят, че правят някаква журналистика са стигнали до дъното. Явно проявяват типична шопска упоритост и са решили да дълбаят дъното.

В първия кръг „смърфовете" се изправиха срещу столичния си съименник. Всички знаем какво се случи. Малко знаят обаче как се случи. Повечето предполагам се досещат. Смешна дузпа, дадена за падане в стил Вили Скакалеца. Явно подпиране цял мач. Стигна се до там, че софийски журналист написа, че Кольо Данев му е развалил съботния следобед, подпирайки прекалено явно столичните „железничари". Помним как Локо се добра до третото място миналата година и как си взе точките на „Лаута". Явно в „Надежда" са решили и тази година да спазват старата организация. Няма да питам защо винаги срещу пловдивските отбори им се налага да си взимат мачовете след съдийски скандали. Чакам обаче тази година Локо (София) да вземе поне точка от шестте си мача срещу преките конкуренти в челото. Само така донякъде може да разсее мъглата от съмнения.

Два кръга минаха, но картинката вече е ясна. Ясно е кой за какво ще се бори. Ясно е и как ще се бори. За сега от лидерите само Литекс показа, че може да играе футбол. Другите са за оплакване. Какво друго да кажем след като сам не можеш да си вземеш мача срещу отбор, който не е водил реално лятна подготовка, а футболистите в отбора се запознаваха на терена. След като не могат да преборят Ботев и Локо с футболни достойнства, „грандовете" тръгнаха пак със селските номера.



Източник: Кирил Налджиев







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Първа лига, сезон 2024/2025
Природни стихии
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: