ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Политически
Общество
Пловдивският Джанини? По-скоро Шустер
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:22 / 27.09.2007Коментари (1)4384
© Plovdiv24.com
Като треньор на Ботев, Ясен Петров не успя да спечели Битката за Пловдив. В събота излиза в пореден опит, но този път от другата страна
Ясен Петров е легенда на Ботев. Независимо какво прави от сега нататък, "пловдивският Джанини" ще остане известен в Пловдив с футболната си кариера. Вероятността да стане шампион на България този сезон или да постигне някакъв невероятен успех като треньор не е голяма. Е, пожелаваме му го, а и бъдещето е пред него. Но за пловдивските фенове Ясен Петров е дългогодишния атакуващ халф, който не веднъж и два пъти е наказвал противниковия отбор.

Все пак Яската тръгна по треньорския път, както доста бивши футболисти. Не успя да постигне кой знае какво с Локо София, но в Ботев и Черно Море се показа като истински специалист. Изкара Ботев от калта на "Б" група и остави добро наследство на Светослав Гърков (влиянието на Атанас Маринов беше нищожно). С Черно Море достигна финал за Купата. Не е малко, като за треньор, ненавършил 40 години.

Въпреки всичко, Ясен Петров си оставя легендарен халф. Не случайно му лепнаха прякора "пловдивския Джанини". Освен приликата във външния вид и италианския вкус за обличане, Ясен, също като полузащитника на Рома, често бележеше, въпреки че не бе нападател. Джузепе Джанини обаче остана верен на своя роден клуб докрай, като записа 50-тина мача с Наполи и Лече, които не бяха особен конкурент на Рома.

С външния вид и голмайсторския нюх, приликите между Петров и Джанини се изчерпват. Постъпката на Яската обаче прилича много на една скорошна треньорска рокада. Тази в Реал Мадрид това лято.

Бернд Шустер осем сезона бе неизменна част от Барселона. Радваше феновете, бележеше голове, беше атрактивен. Много хора ще го запомнят с един жест в голямото испанско дерби между Барса и Реал Мадрид. Тогава след гол за "каталунците" Шустер показа едни известни и доста неприлични жестове към агитката на Реал. Все пак, около две години по-късно той премина в Реал Мадрид, но престоя му там няма да се запомни с нищо особено.

След бурните му футболни години Шустер стана треньор. В началото започна с променлив успех, но в Испания успя да се наложи. Поемайки слабаци, като Леванте и Хетафе, той успя да ги наложи в изключително трудната Примера Дивизион. През цялото това време Шустер някак си бе верен на Барселона. Имаше членска карта на отбора, редовно ходеше по мачовете. И това лято, без никаква видима причина, Шустер пое Реал Мадрид - кръвния враг.

Забелязахте ли приликите? Добра футболна кариера в голям клуб, много сезони, много голове, феновете го обичаха. Като треньор беше доста противоречив, но никой не очакваше фен на Барселона до мозъка на костите си да стане треньор на Реал Мадрид. Никой не очакваше и "канарче" да стане треньор на Локо. При това точно преди дербито. Предателство? Според Ясен - професионализъм. Факт е обаче, че поне за момента новият старши-треньор на "черно-белите" не е сред фаворитите на феновете на Локо Пд, също както и Шустер не бе приет добре от феновете на Реал Мадрид.

Да, но футболът е игра за феновете, а не за заплати и премии. Както Боби Димитров каза, в Битката за Пловдив се играе за чест, не за пари. В този мач няма професионализъм, има любов - към футбола, към феновете, към отбора. Така че ако във футболната си кариера Ясен е "пловдивския Джанини", то в треньорската си заслужи прякора "пловдивския Шустер".



Източник: Теодор Караколев


Още по темата: общо новини по темата: 18
26.09.2007 »
26.09.2007 »
26.09.2007 »
26.09.2007 »
26.09.2007 »
25.09.2007 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ботевъ: Няма вече бат' ти Мите и да купува мача с на отбора парите! Морини 86'
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Отношенията София-Скопие
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да (1080) 56%
Не (735) 38%
Не мога да преценя (127) 7%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: