Ще го бъде ли Локомотив ?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (31)
09:59 / 07.10.2005
3222
След смърта на финансовият благодетел на клуба Георги Илиев версиите за бъдещето на отбора са стотици. Столичните печатни медии се надпреварват да лъжат редовия "черно-бял" запалянко с все по-налудничави, но за сметка на това "достоверни" версии за бъдещето на отбора от парк "Лаута".

Ако вярваме на написаното в жълтата спортна преса излиза, че Локомотив вече не разполага с нито един от бившите си титуляри. Всички са продадени в ЦСКА и Левски, а някой играят и в двата отбора. В същото време клубът има няколко собственика, а отбора не съществува.

Истината е съвсем различна. Или поне ще е такава още месец, докато се проведе общото събрание на акционерите. Към настоящия момент реалностите на "Лаута" са следните. Отбор има. За сега не е продаден нито един от водещите играчи. Напротив, дори след смърта на Георги Илиев на стадион "Локомотив" акостираха няколко нови играчи. Пари за отбора поне за сега има и ако собственика се запази ще има макар и в пъти намален бюджет. По информация на разследващ журналист на Plovdiv24.com, бюджета на отбора е бил преди смъртта на финансовия благодетел около 4 милиона лева. Сега се планира, той да се редуцира до милион и половина, което ще се отрази най-вече на заплатите на футболистите.

След месец е събранието на акционерите. Тогава г-н Наков обеща да докара в Пловдив и да покаже на спортната общественост реалните собственици на отбора.

След това събрание на акционерите ще стане и ясно окончателното бъдеще на отбора, ако той изобщо има такова.

Единият вариант, който е и най-вероятен, е "ВАИ холдинг" да продължи да издържа отбора с бюджет от милион и половина годишно, което ще е четвъртия по големина бюджет в българското първенство. Целта остава влизане в зона УЕФА, а от там и в групите на турнира, което би позволило увеличение на годишните харчове. Логично е при този вариант част от звездите да бъдат продадени, за да бъдат запълнени дупките в бюджета. След това ще се разчита на изграждането на млади футболисти, които да бъдат интегрирани в отбора. Индикации, че се работи именно в тази насока е назначаването за помощник треньор именно на Асен Чотров, който води юношите старша възраст на Локомотив и най-добре може да помогне за тяхното интегриране при мъжете.

Другият вариант е отбора да смени собственика си. Като единственият спряган кандидат за момента е Христофорос Аманатидис, който също е от структурите на "ВАИ холдинг" и дори да реши да поеме отбора еднолично едва ли ще има промяна в парите които ще се дават на отбора.

Третата и най-кошмарна версия е ръководството на холдинга да се откаже от финансирането на отбора. Тогава ще се търси нов собственик.

Виж коментарите (31)
Още новини от Аналитични новини:
Безумие: Родител пусна детето си чисто голо в Пловдив пред поглед...
Да довършим стадион "Пловдив" или да го направим според новите из...
Защо спечели Пловдив?
Младежи зарадваха пловдивчани с флашмоб с кубински танци
Плевнелиев: Няма да преработя указа си за ЦИК
Светлина в тунела за разкопките в южното подножие на Трихълмието


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).