ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Политически
Общество
Транспортен ценови колапс в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:29 / 01.10.2005Коментари (5)2538
©
С истинска транспортна ценова безизходица се сблъскаха пловдивчани. За няколко дни се вдигнаха цените на всички видове транспорт използвани под тепетата. След много шум бе увеличена цената на градския транспорт. Билетчето стана 60 стотинки, а за ученици и студенти - 30 ст.

Някак си очаквано на фона на това увеличение и почти незабелязано цените увеличиха и такситата и маршрутките, като последните сега возят на 70 стотинки, но пак са далеч по-предпочитани от рейсовите. Таксиметровите шофьори от своя страна увеличиха километър пробег от 36 на 42 стотинки през деня и от 42 на 49 през ноща.

Увеличиха и цената на газта на 99 стотинки, което оправда очакването на специалистите, че цената й ще удари левче преди нова година.

В същото време работниците в общинската фирма "Градски транспорт" решиха да стачкуват точно по време на Панаира. Много удобно, нали. Оправдаха се с неизплатени заплати, но на всички им е ясно, че зад тези стачки стои приватизацията на "Градски транспорт".

Именно работата на загуба на "Градски транспорт" провокира недоумение у всички запознати с финансите в този сектор. По данни на превозвач, пожелал анонимност, само един рейс по частна линия от най-натоварените печели чисто на ден над 1 000 лева. И може би в това се крие и разковничето за кризата в общинската фирма. Може би някой трябва да се запита защо управниците на града дадоха най-апетитните линии на частниците, а за "Градски транспорт" останаха маршрути, които работят на загуба.

В същото време за пловдивчани остана буфера от всичко това. Не стига, че рейсовете бяха скъпи, ами и някой от тях просто не се движеха. Другите пък бяха препълнени. Да успееш да се набуташ в маршрутка си беше истински лукс, а таксиметровите шофьори си позволяваха лукса да не идват на заявки заради увеличения интерес към тях или пък ако идваха, то биваше поне десет след обещаните три минути. Ако пък редовият жител на уж втория по големина, но на едно от последните места като управленчески потенциал град, си наумеше да излезе с личния си автомобил, първо се сблъскваше с увличените горива, а после и с безкрайните задръствания из града ни. За сега светлина в тунела не се вижда. Поне не и до следващите избори. А на който му харесва, тогава знае за кой да гласува догодина.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
анонимен
на 02.10.2005 г.
0
 
 
А кой ще вземе автобусите VOLVO,които един път ние гражданите платихме,някой се облажи,сега пак ще ги препродадът.Всички не можем да вървим пеш,но всички ние трябва да имаме претенции към избраните от нас управници.Ние трябва да налагаме изискванията си,не те да се налагат.Всички те са временни,но последствията от тяхното управление са пагубни за много години след тях.Некъдърността им е разрушителна
Aнонимен
на 02.10.2005 г.
0
 
 
Яжте му главата!Я моем си ходим и пеш!
pepo
на 01.10.2005 г.
0
 
 
A za6o niakoi ne si zadade vaprosa za6o gradski trasport e gube6 o6e ot edno vreme kogato darge6e vsi4ki lini.za6oto i konduktori i 6ofiori kradat kato nenormalni,da ne govorim za razdutata administraci i izmislenite bordove,kadeto ima hora sas zaplati po niakolko hiliadi,koito ne pravit ni6o.kato ostatak ot komunizma gradski transport e kaza bez dano.otkakto stanaha niakoi lini 4astni,sa mnogo po redovni i samite avtobusi sa mnogo po priatni za patuvane i po bezupasni,vapreki 4e voziat na sa6ite ceni kakto dargavnite!
яската
на 01.10.2005 г.
0
 
 
кметът на Пловдив по традиция е - меко казано- НЕСПОСОБЕН да свърши нещо полезно за града си. Пловдив се превръща бавно, но СИГУРНО в една развалина... Затова пък си имаме един Фонтан на площада- толкова безумен и грозен, 4е ти спира 4асовника кат' минеш оттам :))) ... съдба! ЧОМАКОВзавинаги.ком
Aнонимен
на 01.10.2005 г.
0
 
 
Пак гласувайте за този кмет! Неслучайно Чомаков вече публично заявява, че няма да се кандидатира за трети път. Това с транспорта е публична и жестока подигравка с хората!! частникът печели, а общинският транспорт - на загуба. Защо? За да му изядат и последните трохи. Кмете, кмете..., напълно и непреодолимо си жалък и безсилен! Но и пловдивчани си те заслужават-такъв са те избрали...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Борба за влияние в Близкия Изток
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: