В Ботев играят театър на абсурда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (41)
15:46 / 29.06.2006
3776
Ситуацията в Ботев вече клони към абсурда. Нещо като филм на Жан Рено, който с всяка година става все по-тъжен. Четири дни след края на ваканцията отборът няма треньор. Президентът Димитър Христолов все още не е обявил официално, че Костадин Видолов поема отбора. Селекцията е замръзнала на кота нула. И няма как да е другояче. Кой сериозен футболист ще дойде в тим без треньор? В клуба от месец май няма и директори - нито изпълнителен, нито технически. Пълно безвластие се шири на игрището край Бирената фабрика. За капак напусна и дясната ръка на Христолов - Константин Дервенков. Причината за бягството му е тъй прозаична и типична за съвременна България. Става въпрос за някакви си 30 000 лева от трансфера на Веселин Минев в Левски. Историята придоби и чисто криминален привкус, след като Христолов заплаши да съди Дервенков. Защото продал защитника зад гърба му и откраднал парите.

Истината е, че сделката за Минев е напълно законна. Колко е морална, е друг въпрос. Вместо да стягат отбор, който да не трепери за мястото си в "А" група, шефовете на Ботев се плюят по вестниците. И спорят кой е по-голям мръсник. Едни се смеят на Христолов, че е ужилен. Други го съжаляват. Предадоха го най-близките му хора. Работата май наистина не е за смях, а за плач. Най-старият футболен клуб в България се разпада. Христолов налива пари, други обират дивидентите. Никой бизнесмен не може да си позволи това, ако не е глупав или безумно богат. Христолов не е нито едно от двете. Но вече няма полезен ход. Изоставиха го всички. И сам воинът е сам - такава е позицията на боса. Лошото е, че изход от кризата не се вижда. Шефовете ще продължат да се плюят по медиите, а Ботев кротко и сигурно ще тръгне по лесния път към "Б" група. И това вече е ясно, нищо че шампионатът е далеч, а тимът още не е изиграл и нито една контрола. Анализът е на "7 дни спорт".


Виж коментарите (41)
Още новини от Аналитични новини:
Безумие: Родител пусна детето си чисто голо в Пловдив пред поглед...
Да довършим стадион "Пловдив" или да го направим според новите из...
Защо спечели Пловдив?
Младежи зарадваха пловдивчани с флашмоб с кубински танци
Плевнелиев: Няма да преработя указа си за ЦИК
Светлина в тунела за разкопките в южното подножие на Трихълмието


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).