ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Политически
Общество
Задава се най-тежката година след 1997 г.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:45 / 28.08.2006Коментари (20)6025
©
Смятам, че 2007 ще бъде най-трудната след 1997 г. Това каза финансовият министър Пламен Орешарски пред БНР вчера. Според него то ще последва от предстоящите нови и огромни за мащабите на страната ни разходи.

Ще припомня още веднъж, че само вноската в общността, която ще направим следващата година, е в размер на 630 милиона лева и много повече в сравнение с досегашните години са и средствата, предвидени за съфинансиране на европейските фондове, коментира министърът. Той добави, че предприсъединителните фондове ще продължават да се усвояват още няколко години и натрупването ще се усети.
Орешарски каза още, че се надява страната да усвои всичките 12 млрд. евро по тези фондове, тъй като това са безвъзмездни помощи. В същото време той подчерта, че практически само няколко от старите страни - членки усвояват над 90 на сто от парите. Повечето не достигат тези проценти.

Финансовият министър бе категоричен, че през 2007 г. поне разходите със социална насоченост ще бъдат на съответно равнище. Според него това означава да има приличен ръст, така че обикновените граждани да не усетят фискалните затруднения от балансирането на бюджета. Информацията е на вестник "Монитор".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Profesora
на 25.01.2007 г.
0
 
 
Така ще бъде от сега нататък. Вече ще даваме без мрънкане, а ще ни дават само когато докажем, че ще ги ползваме по целесъобразнос, а не да ги изцоцаме по вторият начин. Все пак от 30 години няма държава, която иска да напусне ЕС. Това значи, че ползите са много много повече. Ако пенсионерите са недоволни да се сърдят на светлото ни минало, защото ние лъжехме, че работим, а те лъжеха, че плащат и ни баламосваха със светлото ни бъдеще!
Aнонимен
на 18.12.2006 г.
0
 
 
Обидно е, че българи се опитват да разединяват нацията и да фалшифицират историческите факти. Явно предателството съществува дълбоко в народопсихологията ни.
Aнонимен
на 31.10.2006 г.
0
 
 
Председателят на Дружеството за култура и солидарност на балканските турци Кочак е посочил от своя страна, че турците в България са показали и на президентските избори характерната си особеност да бъдат единни и сплотени в трудни дни. "Най-добрият отговор срещу расистския шовинистки кандидат Сидеров бе даден в урните", добави той, цитиран от Анадолската агенция.
Пловдивчанин
на 14.10.2006 г.
0
 
 
Стига популизъм и красиви приказки господа управляващи,стига сте замазвали очите на хората с приказки за светло бъдеще и с милиардите от евросъюза,кажете по добре кой ще ги връща тези милиарди за това никой не говори нали ?? никой не казва и думичка за това че всички пари който получим после трябва и да се връщат??- ЕСТЕСТВЕНО НЕ ПРЯКО КАТО ЗАЕМ, А КОСВЕНО КАТО ВНОСКИ И ТО С ЛИХВИТЕ,и ще ги връщаме НИЕ Българите които работим и с труда си създаваме БВП на България ,а не вие господа които още отсега сте си разпределили ръководните длъжности в тези така сладки еврофондове,е сега се почва с голямото крадене.Защо никой не казва и дума за това че след блестящите финансови операции на Милен Велчев като финансов министър ,външният дълг на България от 10 милиарда долара сега вече е към 14,5 милиарда евро ??? Къде са парите господа кой прибра комисионните от това "ПРЕСТРУКТУРИРАНЕ" както го наричате и кой продължава да смуче кръвта на България ??? Не в Евросъюза и в USA да ни приемат пак няма да се подобри живота на обикновенните хора докато търпим да ни управляват престъпници
nikolay
на 07.10.2006 г.
0
 
 
taka e dokato glasuvame za tezi koito se interesuvam samo za tjahnoto blago ,no za6to se oplakvate tuka izleste na ulitzata ,niakoj spomena 4e BG e pomalka ot mnogo stolitzi v Europa tova e tAKA ,no nie niamame pravitelstvo koeto da ni napravi darqava s dobre qivee6ti hora za kogoto i da glasuvate e edno i su6to vsi4kite sa izrodi ako nie ne se vdigneme po-hubavo njama da vidime tova e i vie go znaete vsi4ki
SS
на 05.10.2006 г.
0
 
 
то се е видяло че ще ядем хурката.
eli-nora
на 30.09.2006 г.
0
 
 
Никой не оспорва, че ще бъде тежка. За възрастните, за инвалидите, за самотните родители. Бпгатите ще станаъ по-богати, бедните още по-бедни
криворазбраната
на 19.09.2006 г.
0
 
 
Айде пак с рефрена за европейските цени в България. Поканвам всеки, който желае да дойде в Люксембург и да живее със заплатата, която получава в България. Да е жив и здрав- дано има много буркани :) О да и циганите пак са виновни, че смотаняците, които си избираме не могат да направят нищо, за да бъдат усвоени поне минимална част от парите идващи от ЕС. Брех тея цигани, брех. За всичко са виновни. Тази нощ пак не спах, чудя се коя ли циганка е виновна?
koto
на 30.08.2006 г.
0
 
 
12 mlrd evro sa tolkova mnogo pari, che s tiah BG moje da se izpravi na kraka za kratko vreme. Za spravka nashata darjava e po-malka ot Parij, Istanbul, London i niakoi drugi evropeiski gradove. ako BG psevdopolitici ne mogat ili ne iskat da napraviat vsichko po tozi vapros, to predlagam da se dopitat do niakoi ot kmetovete na gorespomenatite gradove. Mislia che ni upravliavat prestapnici...
Иван Иванов
на 29.08.2006 г.
0
 
 
А бе що бе отивайте и си гласувайте за червените ама после не искам да ми ревете ама дайте да се замислим някой знае ли една партия която не иска да цоца а иска да е на власт за д анаправи нещо? Няма такава да ви кажа честно! Ето например "Национално движение Единство" от един месец имат задължения към нашата фирма, но нали партията майка е свикнала да суче от телето, как така ще платят. Сакън не може нещо такова така че свиквайте ;) Няма значение кой няма доблестни хора във върховете на власта!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Да помогнем! Внук на "жълто-черна" легенда се бори с тежка болест
Първа лига, сезон 2024/2025
Подхвърлиха бебе пред къща в Айтос
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: