ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Да остане ли Костадин Димитров кмет на Пловдив, или да ходи в парламента?
Автор: Любомир Минчев 16:45 / 26.09.2024Коментари (5)3900
©
Когато един кмет е в кандидатдепутатска листа, логичен е въпросът какво търси там? Бойко Борисов, автор на идеята, обясни нестандартния ход с търсене на мажоритарен вот – хората, които са избрали кмета и държат на него, вероятно ще подкрепят и листата, където е той.

Резултатите ще покажат колко ефективно е това упражнение, с което кметовете трябва да получат вот на доверие с добавена стойност за ГЕРБ.

Ясно е, че кметовете на Бургас, Стара Загора и Смолян – водачи на листи, няма да отидат в парламента и ще отстъпят мястото си на следващия. Те само щели да са локомотивите, които теглят народната любов и я трансформират в партийна.

По-различно е положението с пловдивския кмет Костадин Димитров. Той не може да мине за успешен кмет на Борисов след по-малко от година мандат. Напротив – годината се източи в безвремие. В анкета на Plovdiv24.bg 36% от читателите пишат на кмета двойка, а 24% - тройка. Това е 60% неодобрение за управлението на Костадин Димитров. Излиза, че от локомотив, събрал на местните избори 32 000 гласа в първи тур, Димитров се е превърнал в третокласен вагон.

Тогава защо кметът е подгласник на Борисов в пловдивската листа. Какво се очаква от него при 60% неодобрение? Каква е целта на Борисов с кмет, който не е афиширан от него като успешен?

Костадин Димитров е сигурен депутат. Дали ще освободи мястото си е решение на Борисов. Партийният лидер има две възможности – при много висок резултат на ГЕРБ в града – 23 287 гласа през юни тази година, да обяви, че Димитров е получил вот на доверие и остава кмет. При слаб резултат да освободи града от него и да го направи дори министър – на спорта, например, където Димитров е експерт.

Ако не съществува тази възможност – нови местни избори в Пловдив, няма никакъв смисъл от включването на Димитров в листите. Той е градски лидер на ГЕРБ и задачите му по време на избори са ясни и без да е кмет.

Самият Димитров обяснява, че е в листите, за да е гарант на проектите, които трябва да се случат в Пловдив. Никакъв гарант не може да бъде, ако ГЕРБ не управлява.  

Борисов признава грешката си и прави от Димитров депутат – елегантно измъкване и за самия кмет: "Партията има нужда от мен в парламента и правителството“.

Борисов не прави нищо и Димитров остава кмет на Пловдив.Това е вероятната развръзка. И след три години ГЕРБ губи изборите в града – също възможна развръзка.

Смисълът от едно второ място в листата на мажоритарно избран кмет, е да вдъхнови избирателите със своята смелост, отговорност и визионерство. Ако се крие зад гърба на Борисов, най-добре да седне на депутатската банка.


Още по темата: общо новини по темата: 279
26.09.2024 »
26.09.2024 »
25.09.2024 »
25.09.2024 »
25.09.2024 »
25.09.2024 »
предишна страница [ 1/47 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако ще има нов избор за кмет на Пловдив предлагам да гласуваме за него с преференция и да го накажем! Но да не се домъкне пък бебето, та от трън та на глог.
0
 
 
Костадин Презастрой е време да си ходи в къщи и да не може помаците да гласуват за него.
0
 
 
Да си ходи в къщи и да НЕ излиза най-добре! Аман от управници. Е аха майката на европейската столица!
0
 
 
Няма значение...и без това нищо не зависи от поставените бушони .. независимо на коя партия са отрочета...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: