ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Главата на Савина Петкова замина, а на Иван Стоянов кога?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:41 / 17.09.2024Коментари (3)5920
©
Първото признание за управленски провал в секторна политика в мандата на кмета Костадин Димитров - дойде. Транспортът в града е провал и заместник-кметът Савина Петкова си замина. Реакцията на кмета бе присъщата вече за него "неопределеност“. 

Изчерпа се с едно: 

"Савина сама подаде оставка. Очаквайте от нас добри резултати“. Дали ще ги дочакаме, както дочакахме бул. "Кукленско шосе“, започнат още в мандата на Иван Тотев? Скоростта на "добрите резултати“ в Пловдив прилича на стоп кадър.

Проблемите с градския транспорт не само че не се решават, а се задълбочават. Иначе Савина умело влизаше в тона на кмета във витиеватост по темата транспорт. "Ще наложим санкции“, някога. "Даваме срок от 2 месеца да бъдат оправени климатиците в автобусите“. Срок, случайно съвпадащ с края на лятото.

Така и не се разбра визията на кмета и заместника му за създадената общинска фирма за градски транспорт "Екобус“. Която междувременно продължава да харчи пари от общинския бюджет, основно за заплати на чиновници.

И ако смяната на заместник-кмет е признание за провал в дадена политика, какво трябва да се случи в сектор "Екология“? Пловдив никога не е бил в по-занемарено състояние. Преливащи кофи, сметища, наричани незнайно защо от кмета – "депа“. Мърлява главна улица с пълни кошове. Превърната в депо за биологични хранителни отпадъци т.н. "Малка главна“. Зеленясало езеро в "Цар-Симеоновата градина“. Всичко това в град, претендиращ да бъде Европейска столица на културата.

В началото на мандата Костадин Димитров заяви: "Ще извършим анализ и ще преценим дали е целесъобразно обединението на ОП "Чистота“ с ОП "Градини и паркове““. Анализът още го чакаме, а мина година. Никой не знае името на анонимния директор на ОП "Чистота“. На фона на нея, достолепният Радо Кошински бе великан. С редовни брифинги, медийни акции и показна решителност.

Анонимността управлява Пловдив в момента. Пишещият материала, с цялото самочувствие на човек, познаващ общинските дела, не може в момента да се сети името на директора на ОП "Градини и паркове“. Обзалагам се, че и вие не можете. А как изглежда, е въпрос от висшата математика. Но дори и това не е най-важното. А това, че пореден изгубен мандат би бил пагубен за града ни.

Сектор "Екология“ се превърща в критично слабо място в управлението на Костадин Димитров. Безидейност и плахост, граничеща със страхливост. Която, между другото, лъха от най-високите етажи на управление. Ресорният заместник-кмет Иван Стоянов няма никаква готовност да каже как ще се справи с ресора, готов ли е градът с бюджета за следващата година? Още чакаме резултатите от работната група за "новата методика“. 

Тя е спасителен пояс на общината да измъкне повече пари от пловдивчани, без да увеличи пряко налозите. А ако няма нова методика? ГЕРБ вече депозира законопроект, който днес се гледа на първо четене в парламента за ново отлагане на методиката. Кметът или заместникът му Иван Стоянов ще кажат ли дали е готова общината за този вариант? А това пряко касае размерът на данъците за следващата година.

Двата стълба, които правят управлението на един град значимо, са чистотата и нивото на обществения транспорт. Оценката за транспорта вече е дадена с оставката на Савина Петкова. Оценката за чистотата и поддържане на зелените площи също вече е дадена от пловдивчани. Да, тя не събира лайкове, като от снимки на домашни любимци, но се вижда в неизтритите коментари към публикациите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В Пловдив ако ДАНС не са в спящ режим и прокуратурата в глуха защита, нещата щяха да са други
0
 
 
докато не се изрежат тия циреи наречени транспортни фирми няма как да се оправи
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: