Свинска история на площада. Да опечем прасето в разкопките!
В Пловдив се провежда Street Food & Music Festival. Централният площад е ограден, случайни минувачи не се допускат. Достъпът е контролиран – спазвали се всички противоепидемични мерки.
Това е една свинска история с продължение. Защо на площада? Къде са сега онези, които спореха с каква настилка да е постлан той и как да я пазим. След откриването му пускаха и снимки къде се появили малки тъмни петънца върху плочките. Амнезия ли получиха или вече не им пука? Тогава беше важно да вдигат шум до небето и да твърдят, че в Пловдив се върши поредното безобразие.
Колкото бяха кресливи тогава, сега са мълчаливи като билярдни топки. Крещяха като улави когато преди две години, на коледен базар пред общината, атракцията беше разфасоване на прасе. Как било възможно! А беше декември, беше Коледа. Сега е юли и печените прасета на площада са най-нормалното нещо на света.
Мазните петна от "Вкусът на Пловдив" по Малката главна още си стоят. Сега е ред и за кочината на площада.
Фестивалът се провеждал при "безпрецедентна организация". Това означава нечувана, невиждана, несравнима. Абе, вие наистина ли сте обладани от безпрецедентна глупост? Как не се сетихте да опечете прасето в разкопките на площада при безпрецедентна организация.
Свинска история с любезното съдействие на общината, която иска да направи археологията на Пловдив атрактивна за туристите. Почти успява, ако продължи да обръща специално внимание на прасетата.