20 година рок група „Субдибула“

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:53 / 24.08.2005
3085
20-годишна история. 10 години активна концертна и звукозаписна дейност. След 10-годишно мълчание рок група „Субдибула“ работят върху новия си албум „Personal things“. В същия състав, но с участието на над петнадесет гост-музиканти и записван в студио „Графити“ , албумът се очаква да излезе през есента на тази година.

„What about us“ е пилотният сингъл, който наскоро прекъсна дългото мълчание на групата. Текстът на песента, както и заснетият видеоклип третират острия социален проблем за пошлостта сред нас.

20-годишнината си групата възнамерява да отбележи със сборен албум, който в момента се подготвя. В него са подбрани най-популярните песни на „Субдибула“ от издадените четири албума през периода 1991-1996г. Първият албум на групата „Бавно“ излиза през 1991г. В него се открояват хитовете „Бавно“, „Момиче като теб“ и „Празник-празник ден“. През 1993г. излиза вторият албум на групата- „Жълто“, в който се включени песните „В моята стая“, „Кратко и ясно“, „Невинността е твоя“ и инструменталът „Via mala“. Третият албум „Жесток купон“ излиза през 1995г. и най-популярни стават песните „Жесток купон“, „Оръжие здраво“ и „Отиваме на море“. Последният засега издаван албум на групата е полусборния „Абсолютно“.

Групата е в състав: Венци Дреников – вокал и китара, Петър Чухов – китара, Божидар Тренков – ударни, Румен Нанов (Банана) – бас. Членовете са единни най-вече за едно: групата ни няма нищо общо с тъй наречения шоу-бизнес в България.

„Субдибула“, заедно с група „Клас“, създават първото в България частно звукозаписно студио. Създатели са на първия рок клуб „113+“ в СУ „Св. Климент Охридски“, където са направили първите си изяви повечето български рок групи.

До края на месец август ще стартира и официалния уеб сайт на група „Субдибула“ – www.subdibula.com. Сайтът е уникален със своята арт разработка и интересно съдържание.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Почина победител от "Евровизия"
Нана Гладуиш: На мъжа ми му направиха тежка сърдечна операция - о...
Комета приближава Земята
Мария Силвестър с мъка съобщи: Валето си замина
Турбофилмирана лесбийка: Скандал в "Островът на 100-те гривни"
Дяволският мост в Родопите – символ на конфликт между доброто и з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).