Абсурден параграф! Глоба от 100 евро и отнемане на книжката, ако шофирате с дебело палто в Гърция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:07 / 03.12.2023
11366
Съгласно член 13, параграф 2 от Правилника за движение на Гърция, водачът на автомобила е длъжен да осигури пълна свобода на движение на крайниците си, за да могат свободно да извършват всякакви маневри, необходими за безопасно движение по обществен път, съобщава Bulgaria ON AIR.

Въпреки че не е ясно как точно шофьорите ще постигнат пълна свобода на движение, тъй като не се казва какво облекло е позволено да носят по време на шофиране, това означава, че трябва да се возят с дрехи, които не ограничават движенията им. Дебелото палто или яке със сигурност не попадат в тази категория.

Ако шофирате, докато носите яке или палто, има вероятност да бъдете глобени от КАТ, като част от потенциална проверка и ако попаднете в инцидент с ограничително облекло и се окаже, че то е допринесло за инцидента, тогава нещата стават още по-сложни.

Глобата за нарушаване на разпоредбите на параграф 2 на член 13 от Кодекса за движение по пътищата е както парична, така и административна. Глобата е 100 евро, а шофьорската книжка се отнема на място за 30 дни.

Въпреки това, предвид известната лоялност на гръцката полиция към нарушителите, има надежда, че тази доста абсурдна клауза от правилата за движение ще се използва изключително рядко, освен ако нямате личен конфликт с полицай.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Без еквивалент! Джокович запя "Луда по тебе", стана да танцува и ...
Земеделец си тръгна със само 500 лева от "Стани богат". Ники Кънч...
Колорит, адреналин и спиращи дъха "Игри на волята"
Не й личи, че е раждала преди само 6 месеца
Една звезда на 72: Той е боксьор, но печели куп награди като акть...
Сашо Кадиев се събра с бившата си жена


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).