Акага свирят довечера в Мармалад

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:00 / 10.01.2008
2102
Тази вечер в клуб Мармалад ще се изявяват музикантите от Акага. В последно време те ни изненадаха с редица нови и интересни проекти, така че представянето им в Пловдив със сигурност ще бъде интересно.

Акага е фюжън-формация, създадена през 1992г. в София. Това е първата малка група, извън познатите биг бенд състави до тогава, с брас секция като водеща в музиката й.    Първоначално музикантите се представят под името Феротон и работят в Дома на културата към Кремиковци. През май 92г. като Акага (името е на прабългарска жрица и е предложено от перкусиониста на групата Калин Вельов) музикантите участват на Младежката джаз-сцена в Пловдив.

Големият успех идва незабавно с концерта им в София на 17 юни в зала 12 на НДК. Аплодирани от публика и от критика, музикантите от Акага са обявени за явление в новата българска поп и рок музика и всяко тяхно явяване на сцена се очаква с огромен интерес.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
Останала е под пари! Сърби разкриха хонорара на Камелия за купона...
Катето Евро: Каква загуба, той вече не живее при мен!
Семейството на Брус Уилис не знае дали той ще успее да отпразнува...
Какви обикновено са причините, които ни принуждават да продадем а...
Какво ни чака до края на септември според датата на раждане


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).