ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Ако нямате резервация за ресторант, спретнете празничната вечеря вкъщи | ||||||
| ||||||
Вечерята трябва да е много специална. Тя трябва да е лека и направена от съставки, които възбуждат не само апетита, а имат и доказани свойства на афродизиаци. Салатата от авокадо с бекон В компанията на цитрусов сос и подходяща за стартиране на официалната вечеря. Необходими продукти: 1 голямо узряло авокадо, 100 грама бекон, нарязан тънко, 1 маруля или салата Айсберг, 20 грама масло, 3 супени лъжици кетчуп, 1 супена лъжица соев сос, 1 супена лъжица оцет и 3 супени лъжици кафява захар. Беконът се запържва до златисто. Авокадото се обелва и се нарязва. Марулята или салатата Айсберг се нарязва и се смесва с авокадото. В стъклена или порцеланова купа се смесват маслото, кетчупът, соевият сос, оцетът и захарта. Всичко се разбърква и се слага в микровълновата фурна за 2 минути. Върху авокадото и марулята се разпределя беконът и се полива със соса. Сьомгата със сос от шампанско Перфектна за основно ястие на вечерята за Свети Валентин. Необходими са 2 парчета сьомга, 30 грама масло, половин глава лук, щипка естрагон, 150 милилитра шампанско, 100 милилитра течна сметана, 400 грама картофи. В разтопеното масло се запържва нарязаният лук. Добавя се шампанското и се оставя да ври на слаб огън, докато се изпари наполовина. Добавя се сметаната и сосът се прецежда. Връща се в тигана, добавя се естрагонът и се оставя 1 минута на котлона. Картофите се обелват и се задушават. На скара или във фурната се запичат парчетата сьомга и се поднасят със соса от шампанско и задушени картофи. Печено пиле с мед За тези, които не обичат риба, е подходящо печено пиле с мед и подправки. Необходими са 1 цяло пиле, 100 милилитра бяло вино, 30 грама масло, 3 супени лъжици течен мед, шепа пресен босилек и шепа кориандър. Подправките се слагат в пилето, което отвън се намазва с масло, а след това – с течния мед. Пече се 20 минути на фурна, полива се с вино и след това се пече, като периодично се полива, за да е сочно. Десерт за Свети Валентин Десертът за Свети Валентин трябва да е съвсем лек - най-подходящи за празника са парченца плодове, топнати в разтопен шоколад. Ако вече сте изпробвали тези рецепти за Свети Валентин, може да се спрете и на чийзкейк, мини торти или пък защо не тарталети. Това са ефектни десерти, които обаче ще изискват и нужното време. |
Още по темата: | общо новини по темата: 33 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Синоптик: До минус 19 градуса този уикенд, ще натрупа сняг
13:04 / 21.11.2024
Предупредиха лошо собственика на лъскав черен "Мерцедес" в Пловдив
14:24 / 20.11.2024
Елитът на България се събра в НДК, Марта Вачкова с нов кавалер
08:35 / 21.11.2024
Алекс Раева: Преживяхме много мъка с теб последните години
20:22 / 19.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета